Prof. dr. Vasile Nițescu, invitat la Antena 3, a spus că nu înțelege de ce trebuie neapărat dată o lege pentru educația sexuală în școli, având în vedere că este o materie așa cum sunt toate celelalte, pentru care până acum nu a fost dată o lege.
”Este o problemă legată de această lege. Nu știu de ce trebuie să facem o lege. Pentru mine este un lucru cu totul deosebit că eu am cinstea și onoarea să vorbesc de o lege care este discutată în Parlament, sunt solicitați europarlamentari.
Sigur că această lege a mers și la președintele țării chiar. Probabil au trimis-o la președintele țării pentru că el este și profesor. Eu cred că o să lămurim elementele esențiale legate de așa-zisa lege. Faci o lege când există atâtea discipline despre care nu se discută nici în Parlament, nici în Guvern, nici de președintele țării”, a spus prof. dr. Vasile Nițescu.
Cum ar trebui să se facă educația sexuală în școli
”Educația sexuală este o denumire care, de fapt, se integrează în studiul anatomiei și a morfologiei corpului omenesc, deci a organelor genitale, care constituie parte din corpul omenesc.
(...) Anatomia și fiziologia organismului uman trebuie cunoscută de absolut toate persoanele”, a spus dr. Vasile Nițescu.
Întrebat dacă este normal ca un copil de 3-4 ani să învețe despre masturbare, prof. dr. Vasile Nițescu a răspuns:
”La 3 ani, în primul rând, nu există... și eu întreb ce e aceea masturbare. În cărțile, în tratatele mele, care sunt unice aici și în alte locuri importante, îmbracă un anumit aspect. Copilul nu știe nici să vorbească la 2 ani, el mai crește. La 3 ani începe să se orienteze. Mama dă fetiței o păpușă și un bebeluș și băiatului i se dau o mașinuță sau un trenuleț, deci deja el începe să se orienteze într-un anumit fel.
Problema pe care o ridică doamna Bahmuțeanu este foarte ciudată. Păi ce erecție are băiatul la 3 ani, doamnă? Elementele anormale trebuie îndepărtate”, a mai spus autorul primului tratat de sexologie clinică din lume.
E nevoie sau nu de acordul părinților pentru ora de educație sexuală
”Ce acord al părinților? Asta este o materie care se învață, nu din 2004, este la școală și a fost prezentată de 30-50 de ani. Atâta timp cât mama și tata își dau copiii la școală, înseamnă că ei au agreat toate materiile care se fac în cadrul școlii respective. De ce trebuie să mai cer avizul pentru această așa-zisă educație sexuală?
Educația sexuală conține o serie de termeni. Problemele de diferențiere a organelor genitale și a celor două componente sunt și în perioada embrionară, perioada de gestație”, a mai spus prof. dr. Vasile Nițescu la Antena 3.
Acesta a mai spus că educația pornește, în primul rând de la igienă, pe care mama ar trebui să îl învețe pe copil.
”Mama are grijă de această particularitate. E un lucru normal”, a mai spus el.