Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a declarat, vineri, la Constanța, că metodologia de redactare a manualelor școlare a fost schimbată după greșelile apărute în manuale, precizând că aceste greșeli au fost „neatenții”.
„Vreau să vă spun că în acest an, poate ați și văzut pe site-ul nostru, am rescris metodologia pentru manuale, am deschis competiția pentru manuale pentru că interesul nostru este să avem manuale corecte, manuale de calitate. Și dacă o să vă uitați în metodologie o să vedeți că anul acesta saltul spre calitatea manualelor este absolut imens”, a declarat Ecaterina Andronescu.
Ea a precizat că nu va fi selectat niciun manual care va obține mai puțin de 95 din cele 100 de puncte posibile, responsabilitatea autorilor fiind „foarte mare”.
„Se punctează cu 100 de puncte calitatea manualelor și niciun manual nu este selectat dacă obține mai puțin de 95 de puncte din 100. Ceea ce, după opinia mea, este, să spunem, un criteriu care să ne asigure că vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate foarte mare și a celor care fac evaluarea manualelor, pentru că cel care evaluează își asumă o responsabilitate”, a mai spus ministrul Educației.
Întrebată cine va plăti greșelile din manuale, criticate dur, Ecaterina Andronescu a considerat că ar trebui să fie întrebați cei care au greșit, precizând că acestea au fost „neatenții”.
„Nu mă întrebați pe mine de greșelile altora! Să-i întrebați pe cei care greșesc. Și, mai ales, să îi punem să își corecteze greșelile. (…) Nu trebuie să fii specialist în geografie ca să vezi că la Turnu Severin ai pus Turnu Măgurele… Autorul de manuale a pus Turnu Măgurele. Eu cred că au fost și neatenții”, a afirmat ministrul.
Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a participat, vineri, la ceremonialul de dezvelire a unei plăci aniversare de 100 de ani a Colegiului Național „Mihai Eminescu” din Constanţa.