Antena 3 CNN Actualitate Educație România va găzdui cel mai mare eveniment educațional din Europa, "Dare to Learn"

România va găzdui cel mai mare eveniment educațional din Europa, "Dare to Learn"

În această toamnă, București va găzdui "Dare to Learn", cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor. În cadrul acestuia vor fi prezentate cele mai noi metode de învățare.

de Redacția Antena 3 CNN    |    29 Mai 2024   •   20:11

București va găzdui, în toamnă, Dare to Learn, cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor. Acesta va avea loc în 25 și 26 octombrie și va aduce pe scena de la București peste 20 de lideri internaționali, printre cele mai mari nume în educația mondială, experți care vor susține masterclass-uri și dezbateri bazate pe modele și metode educaționale aplicate cu succes în instituțiile de învățământ și în organizații din întreaga lume.

"Evenimentul se adresează celor care doresc să învețe, nu doar pentru profesorii, ei sunt publicul principal pentru că facilitează învățarea. Metodele de învățare s-au modificat total în ultimii ani.

Ceea ce trebuie să facă un adult este să ajute copilul, mai ales dacă are pentru prima dată acces la metode și modele noi de învățare. 
Inteligența artificială va deveni parte a acestei echipe. Nu vom putea să o ignorăm, dar va rămâne subordonată omului. 

Noi rămânem în urmă, la sisteme de învățământ foarte rigide, care nu se adaptează la modul de învățare al copilului. Sistemul actual refuză să apeleze la imagini, care sunt foarte eficiente, deoarece elevii sunt expuși constant la ecrane", a declarat Radu Szekely, președinte al fundației Dare tu Learn. 

Dare to Learn a fost conceput ca un program de formare la care sunt așteptați peste 4.000 de participanți. Prima ediție se va desfășura timp de două zile, pe 25 și 26 octombrie, la Romexpo, în Capitală, și va fi cel mai mare eveniment din Europa dedicat profesorilor, dar și experților din învățământul preuniversitar și universitar, trainerilor din domeniul formării continue, cercetătorilor, celor care lucrează în domeniul resurselor umane în corporații sau companii, precum și specialiștilor din instituțiile locale și actorilor guvernamentali.

×
Subiecte în articol: dare to learn conferinta profesori elevi
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Evaluarea Națională 2024. Subiecte la Matematică și barem de corectare
x close