Antena 3 CNN Actualitate Educație Concurs de angajare pentru profesorii suplinitori calificați 2023. Calendar concurs și model de cerere de înscriere

Concurs de angajare pentru profesorii suplinitori calificați 2023. Calendar concurs și model de cerere de înscriere

Concursul de ocupare a posturilor didactice sau a catedrelor rămase vacante la nivelul județului sau municipiului București se desfășoară în perioada 24 august-1 septembrie 2023, pentru cei care vor să fie profesori suplinitori calificați.

concurs angajare profesori suplinitori calificati 2023 calendar complet model inscriere
Concurs de angajare pentru profesorii suplinitori calificați 2023. Calendar concurs și model de cerere de înscriere Sursa foto: Unsplash.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2023   •   14:49

Concursul de angajare se adresează celor care au studii corespunzătoare postului, potrivit metodologiei.

Concursul de angajare pentru profesorii suplinitori calificaţi se susține, astfel, “în situaţia în care, până la începerea cursurilor, nu pot fi ocupate toate posturile didactice/catedrele declarate vacante/rezervate cu personal didactic de predare titular, personal didactic de predare calificat angajat cu contract individual pe perioadă determinată sau cu personal didactic de predare calificat în regim de plata cu ora”, potrivit articolului 98, alineatul 1, din metodologie.

Proba scrisă se desfășoară în aceleași condiții ca și proba scrisă din cadrul concursului național. Durata de redactare a lucrării scrise pentru concursul de angajare pentru profesorii suplinitori calificaţi este de 4 ore. Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

"Candidații trebuie să aibă minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și la proba practică/inspecția specială, iar media de repartizare se calculează astfel: [(nota obținută la proba scrisă) x 3 + (nota obținută la proba practică/inspecția specială la clasă)] / 4.

Pentru candidaţii care au participat la concursul naţional, sesiunea 2023, şi au obţinut cel puţin nota 5 (cinci) la inspecţia specială la clasă/proba practică în cadrul acestui concurs ori cel puțin media 8 (opt) la inspecțiile la clasă în profilul postului, în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, sesiunea 2023, pe parcursul anului şcolar 2022-2023, media de repartizare la concursul organizat de inspectoratul şcolar la nivel judeţean/nivelul municipiului Bucureşti se determină luând în calcul aceste rezultate”, mai scrie în metodologie, potrivit edupedu.ro

 Model de cerere de înscriere la concursul de suplinitori 2023 - Descarcă documentul AICI

Calendar concurs de angajare profesori suplinitori calificați 2023

a) depunerea şi înregistrarea dosarelor, validarea și revalidarea fișelor de înscriere; Perioada: 24-25 august 2023

b) organizarea și desfășurarea probelor practice/orale în profilul postului; Termen: 28 august 2023

c) desfăşurarea probei scrise şi comunicarea rezultatelor; Termen: 29 august 2023

d) depunerea contestaţiilor, analizarea, rezolvarea acestora şi comunicarea rezultatelor finale. Perioada: 29-30 august 2023”, se arată la punctul 18) din anexa 19 (calendarele concursurilor de angajare) din ordinul care aprobă metodologia.

×
Subiecte în articol: profesori suplinitori concurs angajare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close