Antena 3 CNN Actualitate Educație Ce se întâmplă cu ora de Religie în școală. Cum sunt constrânși elevii să participe la cursuri, deși nu sunt obligatorii

Ce se întâmplă cu ora de Religie în școală. Cum sunt constrânși elevii să participe la cursuri, deși nu sunt obligatorii

<1 minut de citit Publicat la 11:03 19 Sep 2016 Modificat la 11:03 19 Sep 2016
copii clasa ager elevi.jpg
Foto: Agerpres

Şcoala face presiuni în continuare pentru ca elevii să facă ora de Religie, deşi aceasta nu mai este obligatorie, susţin experţii în Educaţie, dar şi elevii şi părinţii. Presiunile de cele mai multe ori vin indirect, prin simplul fapt că nu le oferă opţiuni elevilor, scrie adevarul.ro.

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Vlad Ştefan, susţine că, deşi nu a mai auzit cazuri în care profesorii sau directorii să facă presiuni directe asupra elevilor să frecventeze ora de Religie, constrângerea există în continuare, doar că ia altă formă. „Religia este o opţiune, iar cei care nu optează au dreptul la o alternativă, neglijată de Minister.

Când a apărut Ordinul de Ministru privind organizarea orei de Religie, s-a spus că vor fi nişte alternative, din care elevul putea să aleagă, însă aceste alternative nu au mai venit. Ca atare, mulţi copii stau în continuare la ora de curs.

Astfel, şcoala constrânge prin faptul că nu oferă opţiuni”, a explicat preşedintele CNE, Vlad Ştefan. Totodată, potrivit acestuia, există o situaţie paradoxală pentru că Religia este parte a trunchiului comun, deci obligatoriu, dar este opţională.

×
Etichete: religie
x close