Antena 3 CNN Actualitate Educație Câţi bani a alocat Ministerul Educaţiei pentru a preveni violenţa şi infracţiunile în şcoli. Data limită de înscriere în program

Câţi bani a alocat Ministerul Educaţiei pentru a preveni violenţa şi infracţiunile în şcoli. Data limită de înscriere în program

copii scoala - getty
Ligia Deca a semnat ordinul prin care se dublează bugetul programului „Împreună prindem curaj” pentru anul școlar 2024-2025. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    30 Aug 2024   •   21:56

Ministerul Educaţiei alocă peste 3.000.000 de lei pentru cel puţin 360 de şcoli în scopul iniţierii de proiecte privind prevenirea violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar. Unităţile de învăţământ se pot înscrie la CJRAE/CMBRAE până la 10 octombrie 2024. scrie Agerpres.

Ministerul Educaţiei alocă peste 3.000.000 de lei pentru cel puţin 360 de şcoli în scopul iniţierii de proiecte privind prevenirea violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar.

''Pentru al doilea an la rând, Ministerul Educaţiei invită unităţile de învăţământ preuniversitar să iniţieze proiecte de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar. Alocăm 3.203.590 lei pentru cel puţin 360 de şcoli, 30.000 de elevi şi 10.000 de părinţi'', se arată vineri pe pagina de Facebook a Ministerului Educaţiei.

Unităţile de învăţământ se pot înscrie la CJRAE/CMBRAE până la 10 octombrie 2024.

Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională (CJRAE) şi Centrul Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională selectează unităţile de învăţământ şi sprijină desfăşurarea activităţilor.

''Încurajăm parteneriatele cu organizaţii nonguvernamentale, instituţii publice şi alte entităţi. Bugetul maxim care poate fi alocat unei unităţi de învăţământ este 5.000 lei. Programul de prevenire a violenţei şi a infracţiunilor în mediul şcolar se va desfăşura pe parcursul anului şcolar 2024 - 2025'', arată sursa citată.

Bugetul total al programului este alocat de Ministerului Educaţiei prin Mecanismul naţional de susţinere a prevenirii criminalităţii, gestionat de Agenţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate.

Printre activităţile ce ar putea fi desfăşurate se numără: cluburi de filme/documentare tematice, grupuri de sprijin pentru elevi, vizite la tribunal sau la muzeele închisorilor, concursuri tematice, campanii de conştientizare şi de sensibilizare, întâlniri cu reprezentanţi ai Poliţiei, Jandarmeriei, Serviciului pentru Siguranţă Şcolară.

Mai multe detalii despre programul „Împreună prindem curaj” pot fi consultate AICI. 

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close