Grad mediu de dificultate pentru subiectele de anul acesta de la matematică, la Evaluarea Națională la clasa a VIII-a.
Exercițiile de la primul subiect sunt, în general, cu un grad mic de dificultate și verifică niște cunoștințe de bază ale elevului, căpătate în cei opt ani de școală gimnazială. Cine face perfect acest subiect își asigură 30 de puncte. Subiectul are șase exerciții, fiecare notate cu câte cinci puncte. E vorba de calcul simplu, dar care presupune respectarea ordinii efectuării operațiilor, regula de trei simplă, operații cu mulțimi, citirea datelor dintr-un tabel și cunoștințe minimale de geometrie.
La subiectul al doilea, elevii au avut de desenat și numerotat un cub, apoi o problemă de divizibilitate cu număr prim, o problemă care se rezolvă cu ajutorul ecuațiilor, de reprezentat graficul unei funcții și de calculat o distanță până la grafic, apoi o expresie cu o necunoscută care trebuia redusă la un număr real folosind formule de calcul prescurtat. Pentru rezolvarea acestui subiect se acordă 30 de puncte.
Subiectul al treilea are două probleme de geometrie, una de geometrie plană și una de geometrie în spațiu, fiecare având mai multe subpuncte. Problema de geometrie plană pornește de la datele unor triunghiuri, iar la geometria în spațiu este vorba de o piramidă triunghiulară regulată. Și pentru rezolvarea acestui subiect se acordă 30 de puncte.
10 puncte sunt din oficiu.
BAREM MATEMATICĂ LA EVALUARE NAȚIONALĂ 2018: