Antena 3 CNN Actualitate Educație Un băiat dintr-un centru de detenție din Brăila a obținut media 9,38 la examenul de bacalaureat. A luat 10 la matematică

Un băiat dintr-un centru de detenție din Brăila a obținut media 9,38 la examenul de bacalaureat. A luat 10 la matematică

examen bacalaureat getty
Tânărul a obținut nota 10,00 la matematică și 9,40 la Limba română | Sursă foto: Getty Images
de Andreea Ştefan    |    09 Iul 2024   •   15:32

Un tânăr din Centrul de Detenție Brăila Tichilești a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,38, obținând nota 10,00 la matematică și 9,40 la Limba română.

Potrivit unei postări pe pagina de Facebook a Centrului de Detenție Brăila Tichilești, un tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate a obținut rezultate remarcabile: nota 10 la Matematică, 9,40 la Limba și literatura română și 8,75 la Fizică, având o medie de examen de 9,38.

„În anul şcolar 2023-2024, sectorul Reintegrare Socială al centrului de detenţie a gestionat un nou protocol de colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila prin sprijinul doamnei insp.şcolar pentru învăţământ special Vasilica Vargă şi Grupul Şcolar „C.D.Neniţescu" Brăila.

Scopul protocolului a fost includerea în clasa a XII-a, profil „Știinţele naturii" a unui tânăr aflat în executarea unei măsuri educative privative de libertate, ulterior încercărilor de înscriere în alte unităţi de învăţământ însă fără succes din motive care au la bază anumite prejudecăţi, convingeri eronate în defavoarea obiectivităţii, a oferirii de şanse, a acceptării, a umanismului", se arată în postarea centrului de la Tichileşti.

Tânărul a întâmpinat numeroase dificultăți pentru a se înscrie la un liceu și a susține examenul de bacalaureat, dar în cele din urmă situația a fost rezolvată.

Educația reprezintă pilonul devenirii ființei umane. Etapele de vârstă se încadrează în diferite perioade ale...

Publicată de Centrul de Detenție Brăila-Tichilești pe Luni, 8 iulie 2024

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close