Antena 3 CNN Actualitate Educație Bacalaureat 2020. Elevii cu temperatură nu vor putea susține examenele. Cum s-ar putea pregăti aceștia înainte de examenul maturității

Bacalaureat 2020. Elevii cu temperatură nu vor putea susține examenele. Cum s-ar putea pregăti aceștia înainte de examenul maturității

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a anunţat, după o discuție cu ministrul Educației, Monica Anisie, că elevii care au temperatură în ziua examenului de bacalaureat nu vor fi lăsaţi să intre în şcoală. Sunt mai multe motive pentru care temperatura corpului ar putea crește. Iată de ce ar trebui să țină cont elevii care susțin examenul maturității.

Bacalaureat 2020. Elevii cu temperatură nu vor putea susține examenele. Cum s-ar putea pregăti aceștia înainte de examenul maturității
12 Mai 2020   •   19:45

Medicii recomandă ca limita de temperatură pentru accesul la BAC să fie mai mare de 37 de grade, pentru că fetele aflate în perioada de ovulație depășesc această valoare. De asemenea, stresul și anxietatea, accelerează metabolismul și determină temperatura crescută.

”Sper ca limita de termoscanare să nu fie 37 de grade. Asta pentru că vine vara și oamenii se încălzesc, temperatura corpului este mai mare seara decât dimineața, poate ajunge la 37,1 - 37,2 grade și toate femeile fertile aflate la ovulație au o temperatură bazala mai mare cu 0,4-0,5 grade față de zilele dinaintea ovulației, deci în jur de 37,1 - 37,2 de grade”, a declarat Dr. Cornelia Scărlătescu, medic specialist de medicină internă.

Arsurile solare, insolația, efortul fizic intens, eruptia dentară, stresul, lipsa de somn și alergiile pot contribui de asemenea la creșterea valorilor temperaturii corporale.

Elevii trebuie să evite consumul de alcool cu o seara înainte de marele examen.

Și unele medicamente (antibioticele, antihipertensivele, anticonvulsivantele) măresc temperatura, deci trebuie evitate.

Se recomandă ca elevii să consume ceiauri calmante înainte de examene, să se odihnească suficient și să evite statul prelungit în soare.

×
Subiecte în articol: temperatura
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Cum își vor putea primi românii banii înapoi pentru unele bonuri de cumpărături
x close