Antena 3 CNN Actualitate Educație ASSMB lansează o campanie în toate creșele, grădinițele și școlile de stat din București. Ce vor învăta copiii

ASSMB lansează o campanie în toate creșele, grădinițele și școlile de stat din București. Ce vor învăta copiii

copii la gradinita
Campania se va desfășura până la finalul lunii decembrie. Sursa foto: Getty Images
de Claudia Popovici    |    15 Oct 2024   •   21:14

Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB) a demarat, marţi, campania ”Sănătatea e în mâinile tale”, care se va derula în Capitală până la finalul lunii decembrie. Copiii  din clasele 0-IV vor învăţa de la medicii și asistentele din cabinetele școlare și ale grădinițelor de stat din Bucureşti să se spele corect pe mâini şi vor afla de ce este important ca acest obicei să devină o rutină importantă pentru sănătate. 

„Astăzi, 15 octombrie, de Ziua Mondială a Spălatului pe Mâini, ASSMB a dat startul campaniei anuale „Sănătatea e în mâinile tale", în toate creşele, grădiniţele şi şcolile de stat din Bucureşti.

Medicii şi asistenţii din cadrul Reţelei de Medicină Şcolară a ASSMB, prin Direcţia de Medicină Şcolară, organizează în cadrul orelor pentru sănătate, începând de astăzi şi până la finalul lunii decembrie, sesiuni speciale în care copiii vor învăţa tehnica corectă de spălare a mâinilor şi vor afla de ce este important să deprindă acest obicei. Poate părea banal, însă igiena mâinilor joacă un rol crucial în prevenirea transmiterii viruşilor şi bolilor, mai ales la o vârstă fragedă”, a transmis, marţi, ASSMB.

În acest context, campania are o parte teoretică, unde copiii vor viziona materiale video tematice, , dar şi o practică în timpul căreia preşcolarii şi elevii vor avea ocazia să exerseze spălarea corectă a mâinilor cu apă şi săpun.

De asemenea, ASSMB prezintă şi câteva motive pentru care spălatul pe mâini are o importanţă vitală pentru sănătatea copiilor:

• Elimină germenii şi bacteriile: Apa şi săpunul fac adevărate minuni!

• Previne bolile infecţioase: Reduce riscul de îmbolnăvire.

• Îi protejează pe cei din jur: Oferă un mediu mai sigur pentru toţi.

• Previne contaminarea alimentelor: Asigură siguranţa mesei noastre.

×
Parteneri
x close