Rezultatele în urma primei etape sunt: 110.035 de absolvenți adică 94,13 % au fost repartizați computerizat.
6852 absolvenți, adică 5,87%, au rămas nerepartizați, potrivit datelor din aplicația de admitere.
Rezultatele pe fiecare județ în parte pot fi văzute aici.
Anul trecut în prima etapă, dintr-o generație mult mai mică față de cea actuală, 89.983 de elevi absolvenți de clasa a VIII-a (98,54%) erau repartizați în învățământul liceal de stat.
Potrivit rezultatelor finale, 82,4% dintre elevi au obținut medie egală sau mai mare de 5, iar 17,6 %, sub 5. Au fost 237 de medii de 10 anul acesta în toată țara.
Potrivit Edupedu.ro elevii care au mediile sub 3 la Evaluarea Națională au mediile la clasă cu cel puțin 4 puncte mai mari față de cele de la examen.
Poziția în ierarhia de la Evaluarea Națională, în București, s-a schimbat anul acesta cu peste 1.200 de locuri față de anul trecut pentru un elev cu media 9, de exemplu. La media 7, diferența e de aproape 3.000 de locuri.
15 elevi cu media de admitere peste 9 au rămas nerepartizați la liceu
6.852 de elevi au rămas nerepartizați la liceu după afișarea rezultatelor privind admiterea 2022. 15 dintre ei au avut medii de admitere peste 9.00, potrivit centralizării datelor la nivel național.
Este vorba despre nouă elevi din București, trei din Cluj, doi din Constanța și unul din Mureș. 143 de elevi au avut media de admitere peste 8.
Doi dintre elevi au avut nota 10 la matematică la Evaluarea Națională, potrivit informațiilor oficiale.
Când apare situaţia nerepartizării
În cazul în care candidatul nu are loc la nici una din opțiunile exprimate pe fișă, el rămâne nerepartizat în această sesiune de admitere și va trebui să participe la o sesiune ulterioară, organizată numai pe locurile rămase libere în această sesiune.
Situația poate apărea în cazul în care candidatul nu a exprimat suficiente opțiuni, opțiunile exprimate de el fiind ocupate înaintea lui de alți candidați care au medii mai mari.