Antena 3 CNN Actualitate Educație Tinerii români au dat năvală să se înscrie la o facultate din București despre care mulți nu știu că există: 25 de candidați pe loc

Tinerii români au dat năvală să se înscrie la o facultate din București despre care mulți nu știu că există: 25 de candidați pe loc

Tineri candidati
Tineri candidați la admiterea la facultate. Sursă foto: Antena 3 CNN
de Raluca Măndoiu    |    19 Iul 2024   •   23:40

Absolvenții de liceu din România vor să devină în special ingineri, medici și avocați. Așa rezultă din datele înscrierilor la facultățile românești, potrivit Antena 3 CNN.

La unele specializări de la Politehnica din București sunt cinci candidați pe un loc.

"La Facultatea de Automatică și Calculatoare este concurență mare. Pe cele 244 de locuri, scoase la concurs la buget, se luptă 1270 de candidați, ceea ce îndeamnă că sunt cinci persoane pe un loc. Concurență mare este și la Facultatea de Inginerie Medicală, unde sunt trei candidați pe un loc", a relatat Raluca Măndoiu, corespondent Antena 3 CNN.

"Pentru programele cu predare in limba engleză, există posibilitatea obținerii unei alte diplome, Double Degree Programs, unde studentul studiază trei ani în România și apoi, în cazul nostru, poate extinde perioada de studii cu încă un an în Statele Unite", a declarat Gabriel Petrea, director general adjunct, Universitatea Politehnica din București.

Preferințele tinerilor se schimbă de la un la altul. În 2023, cei mai mulți au optat pentru Facultatea de Psihologie, motiv pentru care au fost aproape 40 de candidați pe un loc.

Anul acesta, la aceeași facultate, sunt doar 10 candidați pe loc.

Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București anunță un nou record în ceea ce privește numărul de candidați. Sunt cu 360 mai mulți decât anul trecut şi cu 700 în plus față de 2022.

Recordul de candidați a fost consemnat la secțiile de limba coreeană și limba japoneză de la Facultatea de Limbi Moderne Aplicate.

Absolvenții de liceu sunt încurajați să meargă la facultate, în condițiile în care România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la ponderea tinerilor cu studii superioare.

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close