Antena 3 CNN Actualitate Educație 16 copii din București au învățat ce înseamnă să fii poștaș pentru o zi: „Toate activitățile au fost interesante”

16 copii din București au învățat ce înseamnă să fii poștaș pentru o zi: „Toate activitățile au fost interesante”

elevi bucuresti
Copiii au luat parte la o vânătoare de comori captivantă în Centrul Vechi al Capitalei / foto: Antena 3 CNN
de Roxana Mihăiescu    |    11 Oct 2024   •   18:27

16 copii de la patru școli din București au descoperit ce înseamnă să fii poștaș pentru o zi, pe un traseu de aproape 5 km. În Centrul Vechi al Capitalei au trebuit să parcurgă o competiție cu indicii, care, deși le-a dat multe bătăi de cap, a fost apreciată.

La evenimentul „Fii poștaș pentru o zi”, copiii au luat parte la o vânătoare de comori captivantă în Centrul Vechi al Capitalei. Startul s-a dat la Muzeul Național de Istorie a României. 

În timpul concursului, copiii au avut ocazia să viziteze Muzeul Recordurilor Române și Fabrica de Timbre. În cele două locații, aceștia au descoperit colecții unice de timbre și obiecte poștale și au asistat la procesul fascinant de producție al timbrelor. 

„Mi s-a părut foarte interesant deoarece am putut să văd istoria României și chiar m-a impresionat”, spune o elevă.

Elevii au aflat o mulțime de lucruri interesante despre aparatul de fotografiat, aparatul de filmat și aparatul de proiecție.

„În secțiunea de filatelie, aici descoperim o altă colecție care face parte din acest concept Muzeul Recordurilor Românești, care practic este umbrelă pentru 101 tipuri de obiecte vechi, cele mai importante din lume pe nișele respective și cu cele mai importante obiecte din aceste colecții. Aici descoperim aparatul de fotografiat, aparatul de filmat și aparatul de proiecție.

O poveste extraordinară pentru copii și nu numai. Lângă acest tip de obiect, în această secțiune o să descoperim istoria mașinii de calculat, istoria mașinii de scris, istoria microscopului, înregistratorul lui Edison și multe, multe alte povești interesante”, a declarat Victor Bota, director Muzeul Recordurilor Românești.

Echipele au avut de îndeplinit sarcini interactive pentru a obține indicii care să le ghideze către următoarele obiective. Activitățile au inclus crearea și livrarea de scrisori de recunoștință, descifrarea codurilor poștale, identificare a coletelor și distribuirea corespondenței.

„Toate activitățile din ziua de astăzi au fost foarte interesante. Am învățat multe lucruri noi și spun cu siguranță că voi mai repeta această experiență. Cel mai greu punct mi s-a părut la galerie, deoarece a trebuit să găsim într-un bol un indiciu și ne-a luat destul de mult timp să găsim acel bol, dar ne-am descurcat”, spune un elev.

Cele mai bune echipe au fost premiate, iar toți participanții au primit diplome și alte recompense. Echipa Liceului cu Program Sportiv Mircea Eliade a reușit să obțină locul întâi.

A fost o experiență inedită, ceva nou. Adică ne-am apropiat ca și colegi în primul rând și acesta este cam cel mai mare premiu. 

Evenimentul a făcut parte din campania Keep Me Posted EU, inițiată de Post Europe și partenerii săi, având ca scop adaptarea serviciilor poștale la noile realități digitale, păstrând însă tradițiile esențiale.

×
Citește mai multe din Educație
» Vezi toate știrile din Educație
Cele mai noi știri
Parteneri
x close