Antena 3 CNN Actualitate Românii trebuie să economisească între 26 și 51 de ani pentru a-și putea cumpăra o mașină nouă prin programul Rabla

Românii trebuie să economisească între 26 și 51 de ani pentru a-și putea cumpăra o mașină nouă prin programul Rabla

Un român care câştigă salariul minim pe economie ar avea nevoie să economisească 10% din salariu timp de 26 până la 51 de ani ca să-şi poată cumpăra o maşină nouă, cu programul Rabla.

economii
Românii trebuie să economisească până la 51 de ani pentru a-și putea cumpăra o mașină nouă prin programul Rabla Sursa foto: pixabay
de Laura Dinu    |    21 Dec 2022   •   08:22

Este important de menționat că peste 1,5 milioane de români lucrează în acest moment pe salariul minim. Iar la nivel european, România are de două ori mai mulţi angajați care lucrează pe salariul minim pe economie comparativ cu media europeană.  

Totodată, o persoană cu salariul mediu pe economie ar avea nevoie să economisească timp de 10 până la 20 de ani ca să-şi cumpere o mașină cu programul Rabla. 

Având în vedere faptul că un salariat fie se angajează să economisească 10% din salariu, fie se angajează să plătească procent pe lună rată la bancă, care e mai mare de 10% din salariu, în esență, ajungem în același loc când vine vorba de achiziționarea unei maşini. 

×
Subiecte în articol: economii rabla salariu
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close