Antena 3 CNN Actualitate Ecaterina Andronescu şi Ion Bazac încearcă să reabiliteze imaginea medicilor din România

Ecaterina Andronescu şi Ion Bazac încearcă să reabiliteze imaginea medicilor din România

Ecaterina Andronescu şi Ion Bazac încearcă să reabiliteze imaginea medicilor din România
06 Feb 2009   •   18:18

Ministrul Sănătăţii şi cel al Educaţiei vor să reabiliteze imaginea medicilor din România. Ion Bazac şi Ecaterina Andronescu s-au întâlnit, vineri, cu rectorii Universităţilor de medicină din ţară. Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, prezent şi el la întâlnire, a atacat dur politizarea sistemului medical, dar şi anchetele Ministerului din ultima vreme.
Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, cere sprijinul profesorilor de la universităţile din ţară, pentru reabilitarea imaginii medicilor.
În acelaşi timp, primarul Capitalei a atacat dur politizarea Sănătăţii, care ar fi responsabilă de starea actuală a sistemului medical. Sorin Oprescu nu este de acord nici cu anchetele Ministerului Sănătăţii declanşate în ultima vreme, care ar semăna mai mult a vânătoare de vrăjitoare.
În ultima vreme, au izbucnit mai multe scandaluri legate de indiferenţa ucigaşă a unor medici. La Galaţi, părinţii unui bebeluş au acuzat cadrele medicale de la Spitalul Judeţean "Sf. Apostol Andrei" că l-au externat pe copil cu piciorul rupt, fără să pună acest diagnostic, iar la Slatina, un bărbat a murit pe holurile spitalului de Urgenţă după ce a fost plimbat printre secţii.
Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close