În toate cele 43 de oraşe, municipalităţile vor întrerupe iluminatul instituţiilor publice şi al clădirilor emblematice şi vor promova ideea stingerii luminilor în rândul instituţiilor private, încurajând, totodată, cetăţenii, să repete acest gest simbolic în locuinţele lor. Sute de școli, asociații locale, organizații de studenți și companii s-au alăturat în acest an campaniei Earth Hour.
Oraşele Oficiale Earth Hour 2012 sunt: Timișoara, Adjud, Botoșani, Baia Mare, București, Buftea, Constanța, Giurgiu, Hunedoara, Iași, Pitești, Ploiești, Roman, Slatina, Bistrița,Brașov, Brăila, Călărași, Cluj, Craiova, Deva, Focșani, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Roșiorii de Vede, Satu Mare, Slobozia, Târgoviște, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Aiud, Arad, Avrig, Bacău, Calafat, Horezu, Miercurea-Ciuc, Salonta, Sighișoara, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Tulcea.
La Bucureşti se vor stinge luminile la Palatul Parlamentului, Institutul Cultural Român, Institutul Cultural Italian, Centrul Ceh, Ateneul Român, MNAR, Muzeul Național Grigore Antipa, Muzeul Național de Istorie, Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti și Biblioteca Centrală Universitară.
De asemenea, Facultatea de Geografie din cadrul Universității București va marca evenimentul prin amplasarea de lumânări în toate ferestrele facultății din Piața Universității. Hotelul Pullman găzduiește un eveniment special pentru Earth Hour, la care vor participa reprezentanți WWF, Ambasadorul britanic Martin Harris, Zoli Toth, Ambasador Earth Hour în România, precum și numeroși parteneri și susținători ai organizației.
Evenimente speciale pregătesc și alte 30 de orașe din țară, momente special create pentru Earth Hour, cu implicarea întregii comunităţi.
Castelul Peleş va stinge cele peste 3000 de corpuri de iluminat și va găzdui un eveniment special, la fel ca și Muzeul Bruckenthal din Sibiu.
Vă invităm să consultați lista completă a evenimentelor planificate pentru mâine seară la adresa: www.ora-pamantului.ro.
De la an la an, mişcarea Earth Hour, iniţiată şi coordonată la nivel global de WWF, capătă proporţii din ce în ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni şi inducând totodată sentimentul de apartenenţă la o comunitate.
Evoluţia spectaculoasă pe care a cunoscut-o mişcarea, de la prima ediţie din 2007 cu un singur oraş participant (Sydney) şi până în prezent, cu o participare a peste 6500 de oraşe din 153 de ţări, a demonstrat că aproape 2 miliarde de oameni din întreaga lume îşi doresc să facă ceva concret pentru mediul înconjurător.
Cei care doresc să se "asorteze" cu evenimentul, pot îmbrăca tricoul special pentru Earth Hour.