Antena 3 CNN Actualitate "E o tragedie". Rudele şi cunoscuţii militarilor decedaţi în accidentul aviatic de la Sibiu îşi plâng morţii

"E o tragedie". Rudele şi cunoscuţii militarilor decedaţi în accidentul aviatic de la Sibiu îşi plâng morţii

1 minut de citit Publicat la 19:00 22 Noi 2014 Modificat la 19:00 22 Noi 2014
epavvv.jpg
Şase dintre cei opt militari care au murit în accidentul de elicopter au fost identificaţi. Pentru ceilalţi doi, urmează să fie prelevate probe genetice de la familii. Medicii legişti au finalizat deja autopsiile. 

Marian Gădălean avea 33 de ani şi participase la mai multe misiuni în Irak şi Afganistan. Fratele lui, care lucra la aceeaşi unitate, a sperat până în ultima clipă că Marian nu se afla în elicopterul prăbuşit.

"Am apucat dimineaţă numai să-l salut când intram eu de serviciu, atunci a ajuns şi el, l-am salutat şi când l-am sunat pe la 9 jumătate avea telefonul închis. (...) Am zis, nu, că el nu avea ce să caute acolo. După aceea am aflat că e plecat şi el în misiune", le-a spus acesta jurnaliştilor.

Rareş Moldovan se afla la bordul aceleiaşi aeronavei. Era medic, era căsătorit şi avea o fetiţă de 3 ani. Fratele şi tatăl său au venit din Câmpia Turzii să aducă acasă sicriul cu trupul lui neînsufleţit.

Doliu este şi în comuna argeşeană Buzoieşti, de unde era maistrul militar Paul Bădescu. Casa părintească este acum cufundată în tăcere.

"Era un băiat foarte cuminte, învăţa bine, liniştit. Soţia mea i-a fost dirigintă până în clasa a opta, când a plecat la şcoala militară. Cred că Dumnezeu l-a chemat sus, era prea bun!", a spus un localnic.

Maistrul militar Constantin Filip avea 30 ani şi era necăsătorit. Tragedia în care şi-a pierdut viaţa i-a impresionat pe toţi cei care l-au cunoscut.

Tot din Câmpia Turzii era şi Valentin Bora, maistru militar şi unul dintre cei doi supravieţuitori ai accidentului. Colegii nu înţeleg cum s-a putut întâmpla aşa o tragedie.

Rudele celor opt militari morţi în accidentul aviatic din Stejăriş au mers la Academia Forţelor Terestre din Sibiu, pentru a ridica trupurile neînsufleţite ale celor dragi, care vor fi duse în oraşele natale, pentru slujbele de înmormântare.

×
x close