Antena 3 CNN Actualitate "E gata, se poate circula". Pasajul de la Piaţa Presei, inaugurat în prezenţa primarului Sorin Oprescu

"E gata, se poate circula". Pasajul de la Piaţa Presei, inaugurat în prezenţa primarului Sorin Oprescu

piata.jpg
19 Iul 2015   •   11:15
UPDATE - Pasajul rutier subteran "Piața Presei" a fost deschis uminică în prezența primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu. Costul lucrării, care a început în aprilie 2014, s-a ridicat la 60 de milioane de lei.

"A început în aprilie 2014, efectiv prima săpătură. Avem o mică întârziere, de aproape două luni de zile. E din cauza rețelelor. (...) E gata, se poate circula, are în jur de 800 de metri, două ieșiri, o singură intrare, intrarea de pe București-Ploiești dinspre Fântâna Miorița", a explicat primarul general, potrivit Agerpres.

Oprescu a arătat că în felul acesta "30% circulația este liberă", fără ca mașinile să fie oprite la stop. Se estimează că prin pasaj vor circula 2.000 de vehicule pe oră.

"Cei care doresc să circule pe Bulevardul Poligrafiei sau Mărăști, până se obișnuiesc cu pasajul, pot să meargă pe deasupra. Încărcătura maximă va fi pe Kiseleff, unde se înregistrează 2.000 de mașini/h. Sperând ca intrarea în București să fie mult mai ușoară", a afirmat primarul general al Capitalei.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Astăzi, la ora 9.00,  pasajul subteran de la Piaţa Presei va fi deschis traficului rutier după ce lucrările au întârziat mai bine de jumătate de an. La inaugurare va fi prezent şi primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

Prin această zonă trec, în medie, 12.000 maşini pe oră. Pasajul are un singur sens, cel de intrare în capitală, iar  bifurcaţia către bulevardul Mărăşti sau bulevardul Kiseleff se face subteran. Se va intra în pasaj de pe Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, din dreptul Fântânii Mioriţa şi se va ieşi, fie spre Bd. Kiseleff, fie spre Bd. Mărăşti.

×
Subiecte în articol: pasaj
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close