Antena 3 CNN Actualitate "E clar că nu voi mai avea timp să finalizez reforma"

"E clar că nu voi mai avea timp să finalizez reforma"

"E clar că nu voi mai avea timp să finalizez reforma"
13 Mar 2007   •   23:23

Întrebată dacă mai vrea să facă parte din guvernul Tăriceanu, Macovei a declarat că are motive şi pentru un răspuns afirmativ, dar şi pentru unul negativ. ?Eu aş vrea să mai fac ce se poate face, să finaliezez codurile şi informatizarea, dar e clar că nu voi mai avea acest timp?, a subliniat ministrul Justiţiei, făcând referire la informaţiile potrivit cărora Tăriceanu i-ar pregăti debarcarea din Guvern. Invitată în cadrul unei emisiuni televizate, Monica Macovei a vorbit şi despre o altă problemă delicată ? înfiinţarea ANI.

Proiectul de înfiinţare a Agenţiei Naţionale de Integritate a intrat în Parlament prevăzând o agenţie independentă, iar în forma de azi, ea e subordonată Senatului. ?Nici nu vreau să-mi imaginez cum ar arăta ANI la Senat?, a declarat ministrul Justiţiei. Macovei a explicat şi pe ce se bazează promisiunea premierului ca ANI să fie adoptată până la finele lui martie: până pe 21 martie trebuie să trimitem la Comisia Europeană un raport pe această chestiune şi ?o mai fi primit şi Tăriceanu scrisori de la Olli Rehn?. Macovei avertizează însă că problema nu e numai să se adopte această lege până în martie, ci şi forma în care va fi ea adoptată.

În ceea ce priveşte discursul de miercuri al premierului Tăriceanu în Parlament, Macovei a precizat că nu a fost consultată în această privinţă; ?din presă am aflat că se duce mâine în Parlament?.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close