Antena 3 CNN Actualitate Dunărea poluată cu produse petroliere, în zona portului Drobeta Turnu Severin

Dunărea poluată cu produse petroliere, în zona portului Drobeta Turnu Severin

Dunărea poluată cu produse petroliere, în zona portului Drobeta Turnu Severin
02 Sep 2008   •   13:35

În zona portului Drobeta Turnu Severin, la kilometrul fluvial 931-930, se pot observa pe suprafaţa apei Dunării pete de produs petrolier. Acestea se întind pe o lungime de un kilometru şi au o lăţime de patru-cinci metri.

Conducerea Direcţiei Apelor Jiu Craiova a declarat, într-un comunicat de presă, că petele de produs petrolier au fost sesizate, marţi dimineaţă, de poliţiştii de frontieră de la Drobeta Turnu Severin. Potrivit Mediafax, aceştia au anunţat imediat Sistemul de Gospodărire a Apelor. În prezent, provenienţa petelor de produs petrolier nu este cunoscută cu exactitate, dar se presupune că acestea provin de la apele de santină. Santina este spaţiul aflat la fundul unei nave unde se adună apele de condensare şi cele de infiltraţie.

Portivit comunicatului dat de conducerea Direcţiei Apelor Jiu Craiova, reprezentanţii SGA Craiova au vărsat substanţe biodegradabile în apele Dunării pentru a neutraliza petele de produs petrolier. De asemenea, au fost verificate toate navele din portul Drobeta Turnu Severin, precum şi gurile de evacuare ale firmei SC Secom SA.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close