Antena 3 CNN Actualitate Dumitru Dragomir îl atacă pe Victor Ponta: El m-a dat afară

Dumitru Dragomir îl atacă pe Victor Ponta: El m-a dat afară

3 minute de citit Publicat la 18:01 21 Oct 2015 Modificat la 18:01 21 Oct 2015
dumitru dragomir.jpg
Fostul președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a susținut miercuri că premierul Victor Ponta este cel care l-ar fi dat jos de la conducerea LPF cu ajutorul președinților de cluburi, iar miza ar fi fost vânzarea fără licitație a drepturilor de televizare, notează Agerpres.

Dumitru Dragomir s-a prezentat miercuri la Curtea de Apel București, unde a fost audiat în calitate de martor în dosarul în care Dan Voiculescu a fost trimis în judecată pentru șantajarea administratorului RCS&RDS, Ioan Bendei.

În timpul audierii, Dumitru Dragomir a menționat numele lui Victor Ponta printre cei care l-ar fi dat jos de la șefia LPF.

La ieșirea din sala de judecată, Dumitru Dragomir a fost întrebat de ce a menționat numele lui Victor Ponta în sala de judecată.

"Păi ce, nu m-a dat el afară? El și cu încă unul, să nu-i mai dau numele că este la putere tare de tot acum, i-au convins pe președinți să mă curețe și m-au curățat. Interesul era comisionul de la Liga Profesionistă de Fotbal. După cum știți, drepturile de televiziune de la LPF s-au vândut fără licitație acum. O să vedeți că nu o lasă procuratura nici pe asta așa de izbeliște", a declarat Dumitru Dragomir.

În fața judecătorilor, Dumitru Dragomir a povestit că i-a cunoscut pe Ioan Bendei și pe Sorin Alexandrescu în perioada când era președinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, însă nu era în relații de prietenie cu aceștia.

De asemenea, el a relatat un episod din anul 2013, când inspectori de la Garda Financiară i-au cerut mită, însă el a refuzat.

"În 2013, a venit control de la Garda Financiară la Bodu SRL. Atunci s-au întâmplat niște lucruri. Cei de la Garda Financiară au cerut contractul în original. Știau ce să ceară deoarece toată lumea știa că RCS era interesată să obțină clădirea pe care o dețineam. În timpul controlului, a venit la mine directoarea economică și mi-a zis că un membru al echipei de control i-a cerut 5.000 de euro. Au cerut acești bani ca să nu mai vină niciodată în control. Le-am zis că eu nu dau șpagă, dacă vor pot să le dau de mâncare la restaurantul meu, însă bani nu le dau. Au luat contractul în original și au făcut proces verbal ulterior. Fiul meu, care juca tenis cu adjunctul lui Pop de la ANAF, mi-a zis că ar fi trebuit să le dau banii pentru a nu mai fi controlat", a declarat Dumitru Dragomir.

El a explicat că fostul șef al ANAF, Șerban Pop, a vrut să îi organizeze un flagrant, dacă le dădea atunci bani inspectorilor de la Garda Financiară.

Directorul general Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, și Dan Voiculescu au fost trimiși în judecată pe 1 octombrie 2013, fiind acuzați în legătură cu folosirea instituțiilor media (televiziuni, publicații online și scrise) pentru șantaj cu scopul obținerii de foloase materiale ilicite însemnate.

În același dosar au mai fost deferiți justiției fostul președinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală Șerban Pop, Camelia Voiculescu, asociat și administrator al societăților Antena TV Group, Antena 3 și Intact Production, care este și singurul asociat al SC Intact Publishing, George Daniel Matiescu, împuternicit al Intact Publishing, precum și firmele Antena TV Group, Antena 3 și Intact Publishing.

Potrivit DNA, în perioada 16 aprilie — 21 mai 2013, Sorin Alexandrescu a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra lui Ioan Bendei, amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție.

"În mod concret, inculpatul Alexandrescu a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând Antena TV Group la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare de 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți", susțin procurorii.

×
x close