Antena 3 CNN Actualitate Drona românească prinde contur. Miniștrii Economiei și Cercetării dezvăluie noi detalii despre proiect

Drona românească prinde contur. Miniștrii Economiei și Cercetării dezvăluie noi detalii despre proiect

Ioana Coman
1 minut de citit Publicat la 23:05 05 Aug 2024 Modificat la 23:05 05 Aug 2024
Radu Oprea ?i Bogdan Ivan, au vizitat Institutul Na?ional de Cercetare-Dezvoltare Aerospa?ial? Elie Carafoli.
Radu Oprea și Bogdan Ivan au vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli. Foto: Facebook/Bogdan Ivan

Ministrul Economiei și cel al Cercetării au făcut, luni, noi anunțuri despre proiectul dronei românești. „Va fi un produs integral și autentic al specialiștilor români”, a precizat Bogdan Ivan. 

Cei doi miniștri, Radu Oprea și Bogdan Ivan, au vizitat Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Carafoli.

„Proiectul dronei românești merge mai departe! Am mers astăzi împreună cu ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, la INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”, care gestionează proiecte de cercetare de vârf în științele aerospațiale din România de peste 75 de ani”, a scris ministrul Cercetării, Bogdan Ivan, pe Facebook.

Potrivit acestuia, s-au găsit soluții „pentru ca MCID și Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului să construiască un prototip pentru drona românească, un produs integral și autentic al specialiștilor români, de la creație, proiectare și până la producție”. 

„Vom folosi echipamente de optoelectronică proiectate de către români și sisteme informatice românești inovatoare, toate generate de mințile geniale ale cercetătorilor români”, a mai adăugat Ivan.

Și ministrul Economiei, Radu Oprea, a făcut precizări privind proiectul dronei românești.

„Începând de joi, grupul de experți va începe lucrul pentru definirea temei/temelor de cercetare/dezvoltare a dronelor”, a transmis ministrul.

Oprea a dezvăluit faptul că specialiștii români au realizat deja mai multe proiecte privind sistemele de dronă.

„Există creativitate în cadrul institutelor de cercetare, INCAS având deja devoltate proiecte pentru sisteme de drone. Am văzut studii, prototipuri, echipamente și sisteme funcționale care îmi dau siguranța că împreună cu companiile din industria de apărare cu capital privat și de stat, cu companii care inovează permanent în domeniul softurilor, al inteligenței artificiale, microelectronicii sau optoelectronicii, proiectul pentru industrializarea dronelor românești poate deveni realitate”, a mai afirmat Oprea,

 

×
x close