Antena 3 CNN Actualitate Drogul „Zombie” a intrat în România. Doi moldoveni și un român au fost prinși de DIICOT cu pachete în valoare de 200.000 de euro

Drogul „Zombie” a intrat în România. Doi moldoveni și un român au fost prinși de DIICOT cu pachete în valoare de 200.000 de euro

diicot droguri
Drogul are efecte devastatoare asupra sănătății și creează o dependență rapidă. Foto: DIICOT
de Robert Kiss    |    18 Sep 2024   •   18:19

Doi bărbaţi din Republica Moldova şi un român au fost prinşi de procurorii DIICOT, în Bucureşti, în timp ce scoteau dintr-un TIR venit din Belgia zece pachete care conţineau drogul „Zombie”, cu o valoare de piaţă de 200.000 de euro.

Conform unui comunicat al DIICOT, capul acestei reţele era un cetăţean moldovean, în vârstă de 37 de ani, care a dezvoltat numeroase conexiuni infracţionale în comunităţile traficanţilor de droguri şi substanţe psihoactive din ţări ca Belgia, Olanda şi Germania.

El a implicat în afacerea cu droguri şi alţi conaţionali, folosiţi pe post de curieri, creând o reţea de clienţi, inclusiv pe teritoriul României.

La sfârşitul lunii mai, sub egida EUROJUST, a fost semnat un acord pentru crearea unei echipe comune de anchetă între România şi Republica Moldova, pentru a destructura această grupare.

În dimineaţa zilei de 13 septembrie, liderul reţelei a venit din Belgia în România, la volanul unui ansamblu rutier, în care transporta zece pachete cu substanţă psihoactivă 2-PEA. Drogul are efecte devastatoare asupra sănătății și creează o dependență rapidă.

Acesta a fost prins împreună cu un conaţional şi un român în timp ce manipulau pachetele care conţineau drogul „Zombie”.

Ulterior, un magistrat a dispus arestarea traficanţilor pentru 30 de zile. 

×
Subiecte în articol: drogul zombie droguri DIICOT
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close