Antena 3 CNN Actualitate Drept la replică al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti

Drept la replică al Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti

ttttttttttt.jpg
13 Noi 2015   •   17:47

Ca urmare a publicării articolului "Tragedia din Colectiv a deschis cutia Pandorei: Nici măcar Teatrul Naţional nu respectă normele de siguranţă", Teatrul Naţional a transmis următorul drept la replică:

"Teatrul Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti dezminte informaţiile publicate de site-ul www.antena3.ro , conform cărora Teatrul Naţional din Bucureşti nu respectă normele de siguranţă."

„Precizăm că Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti a solicitat conform prevederilor legale în vigoare, in data de 15.06.2015, Autorizaţia de securitate Ia incendiu. Aceasta a fost eliberată de către Ministerul Afacerilor Interne, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov, în data de 24.07.2015. Precizăm de asemenea faptul că, începând cu 19 octombrie 2015, clădirea TNB este asigurată de către Allianz TIRIAC ASIGITRARI S.A., pentru o gamă largă de riscuri, incluzând incendiile şi cutremurele".

Punctul de vedere al Directorului Administrativ al Teatrului Naţional  "l.L.Caragiale" din Bucureşti, ing. Dan Stoichilescu, cu privire la acest subiect:

"Autorizaţia de securitate la incendiu a Teatrului Naţional "l.L.Ctragiale" din Bucureşti a fost obţinută în urma actualizării scenariului de securitate la incendiu, realizată la terminarea lucrărilor de consolidare şi modernizare a Teatrului. Astfel, în documentaţie, sunt prevăzute funcţionarea tuturor instalaţiilor de hidranţi, sprinklere, drencere, a staţiei de pompe şi hidrofoare, a rezervorului de apă de incendiu cu o capacitate de 1.600 mc. De asemenea, instalaţia de avertizare, detecţie de incendiu şi adresare publică (inclusiv supraveghere video) conţine sisteme de desfumare-presurizare, trape-fum şi uşi cu deschidere automată. Este prevăzută şi instalaţia pentru iluminarea de siguranţă în caz de întrerupere accidentală sau forţă majoră a energiei electrice, teatrul dispunând de grup electrogen propriu ca sursă de rezervă. Construcţia îndeplineşte normativele în vigoare, având prevăzute suficiente căi de acces pentru evacuarea publicului şi a personalului în cel mai scurt timp. Teatrul are, deasemenea, un contract cu o firmă specializată de prevenire şi stingere a incendiilor, de categoria a V-a, care asigură permanenţa (24 ore/ 7 zile, cu două autospeciale parcate în curtea Teatrului, în proximitatea rezervorului de apă de incendiu) şi cu o firmă specializată în monitorizarea sistemelor de avertizare şi detecţie incendiu.”



 

 



×
Subiecte în articol: Teatrul National
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close