Oamenii care locuiesc în blocul groazei din Timișoara ar putea rămâne fără mobilă sau haine. Specialiştii încep astăzi decontaminarea în blocul groazei, proces care ar putea presupune distrugerea tuturor obiectelor care au intrat în contact cu substanţele neurotoxice.
Procedura este absolut necesară, în condiţiile in care specialiştii susţin că substanţele toxice folosite pot fi periculoase chiar la mai multe zile după aplicare.
Patronul firmei care a folosit otrava este arestat pentru ucidere din culpă, vătămare corporală şi trafic de produse sau substanţe toxice. Individul a încercat să lovească jurnaliştii în momentul în care a fost dus în faţa judecătorilor.
Citește și: Bilanțul victimelor dezinsecţiei de la Timişoara: Numărul pacienţilor internaţi a ajuns la 40
Bărbatul s-a ocupat personal de deratizarea din blocul morţii şi dintr-un apartament al unui alt bloc de locuinţe, evacuat şi el de autorităţi. Medicii spun că în amestecul de substanţe ucigaşe se află un anticoagulant, extrem de toxic, ce poate provoca hemoragii interne şi externe după mai multe zile de la expunere.
Deratizarea mortală s-a făcut complet ilegal. Firma a fost înfiinţată în 2015, iar la vremea respectivă a obţinut autorizaţie pentru deratizare, dezinfecţie şi dezinsecţie. Dar nu a avut niciodată aviz pentru utilizarea substanţei letale. Fosfura de aluminiu.
Citește și: Răsturnare de situație! Directorul IML face un anunț surpriză cu privire la cauza deceselor de la Timișoara
Avocatul său susţine că nu-i cunoştea efectele.Un bebeluş de numai nouă zile şi un copil de trei ani au fost primele victime. Locuiau la acelaşi etaj şi amândoi au murit sâmbătă.