Antena 3 CNN Actualitate Dragnea: Am vorbit cu Ponta despre referendumul de revizuire a Constituţiei. Analizăm în continuare

Dragnea: Am vorbit cu Ponta despre referendumul de revizuire a Constituţiei. Analizăm în continuare

Dragnea: Am vorbit cu Ponta despre referendumul de revizuire a Constituţiei. Analizăm în continuare
Foto: Agerpres
de S.T.    |    05 Iul 2013   •   17:22

Ministrul Dezvoltării Regionale, Liviu Dragnea, a declarat că a discutat joi cu premierul Victor Ponta despre referendumul de revizuire a Constituţiei şi despre regionalizare, iar concluzia a fost să se analizeze în continuare, o decizie a USL putând fi luată în următoarele luni.
   
"Am discutat ieri (joi - n.r.) cu primul-ministru şi a rămas că ne gândim în continuare şi analizăm în continuare", a afirmat Dragnea, potrivit Mediafax.
   
"Trebuie să luam decizia astăzi? Nici nu ştiu dacă a apărut motivarea Curţii Constituţionale. Nu trebuie să luăm decizia nici mâine, proiectul este atât de important pentru viitorul aceste ţări, încât trebuie să-l analizăm cu maximă atenţie. Putem să luăm decizia spre sfârşitul lunii iulie, putem să luăm decizia în august sau nu ştiu când, dar avem timp suficient să luăm această decizie înainte de a spune foarte simplu că nu mai putem face. Sunt judecătorii Curţii Constituţionale care spun că nu mai putem face regiuni din acest an. Trebuie să ne gândim să vedem dacă nu cumva poporul român are resurse suficiente pentru a veni la această chemare ca să schimbe istoria României", a afirmat Dragnea.
   
De asemenea, referitor la durata de desfăşurare a unui referendum cu prag de cvorum de 50% plus unu, Dragnea a menţionat: "Eu am spus referendum organizat în mai multe zile, eu nu am spus nici două, nici trei. Poate fi o variantă".

Organizarea referendumului pentru revizuirea Constituţiei simultan cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, anul viitor, constituie în prezent cel mai raţional lucru care poate fi luat în calcul, a declarat luni preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, precizând că subiectul va fi discutat în USL.

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close