Întrebat dacă oamenii care se comportă în afara firii lor se comportă aşa cu toată lumea sau au anumite preferințe, psihologul Cristian Andrei a precizat:
"Există preferințe sau receptivități. Prima este receptivitatea faţă de ceilalți bărbaţi.
Este o problemă continuă, aproape o obsesie să-i pui la punct pe ceilalți bărbaţi care să nu demonstreze putere mai multă decât ai tu.
De asemenea, are o problemă serioasă cu femeia pentru că i se pare ca un șarpe, ceva de unde nu ştie de unde să-l apuce.
Femeia este extrem de alunecoasă pentru un astfel de bărbat care preferă să se întâlnească foarte scurt cu ea apoi să fugă.
Ca să aibă acces la femeie în profunzimea ei, el adoptă după cum spuneam comportamentul de violator.
Şi aici nu vorbim despre femeia - doamnă sau domnișoara, vorbim şi despre patria lui, vorbim despre ţara altora pe care o tratează tot ca pe o femeie de violat.
'Vrei, nu vrei o faci aşa cum o faci aşa cum zic eu' , asta este concepția lui despre femeie. I se pare maximul de tandrețe atunci când femeia plânge sau este îngrozită.
Atunci i se pare că are cele mai profunde sentimente pentru el.
- Cum ajunge un astfel de om să fie recunoscut, să se impună?
Din fericire, un asemenea bărbat nu are cum să fie vârful lumii pentru că lumea este diversă în ziua de azi. Nu mai este vremea aceea în care se ducea doar zvonul despre un astfel de bărbat şi oamenii erau îngroziți.
Oamenii astăzi sunt mai informați decât în vechime.
Dar, întradevăr, dacă are un popor, o comunitate şi temperamentul acestui popor este pasiv, evitant, se poate spune că un asemenea popor poate fi condus numai de un dictator, pentru că ele ( n.r .popoarele, comunitățile) nu pot lua decizii comune, nu reușesc să se structureze suficient încât să fie competente la ceva, atunci un astfel de om are material dintr-un mediu nutritiv.
Există doar sărăcie cruntă şi violență, astea sunt extremele în care se poate desfășura un astfel de popor.
- Cum poate ajunge un astfel de bărbat să conștientizeze acțiunile sale?
Pentru a conștientiza are nevoie de un pic de izolare de liniște. Mă refer la izolarea faţă de oameni, ca să nu mai trebuie să le răspundă oamenilor.
Adică trebuie să nu se mai vorbească despre el un timp şi atunci ar putea să se gândească la faptul că greșește.
Dacă, însă, primește complimente el ar reuși în a doua fază să admită ceva, dar doar parţial.
Un om care este agresiv se aşteaptă ca victima sa să fie agresivă, la rândul ei. Pentru că noi avem instinctul acesta de fugă sau atac. În această situaţie sunt ucrainenii acum.
Ei au încercat să evite, au avut o perioadă de numbing, de încremenire, în care spuneau că nu este posibil să fie atacaţi.
După care ripostează, deşi sunt inferiori aparent din punct de vedere al violenței.
Şi atunci, prădătorul, individul care se hrănește cu violenţa, acceptă că şi victima lui poate să fie violentă şi chiar o apreciază puţin pentru asta, dar nu se lasă impresionat.
Unui astfel de individ îi trebuie violenţa ca şi hrană, dar ca şi normalitate. De asemenea, noi nu o putem numi dominație pentru că dominația are şi un aștept de protecţie.
De exemplu, arhetipul tatălui, Dumnezeu, preşedinte, personaje de timp patern care sunt dominatoare, te aștepți şi la ceva protecţie şi de aceea nu-i reaclami.
Multă vreme popoarele sovietice au stat sub un dictator şi din nevoia de a fi protejați. Dar când observi că tu ești informat, te revolți.
"Vladimir Putin se simte în competiție cu oamenii din spatele lui Zelenski"
Din păcate, bărbații trăiesc unii pentru alţii. Putin se simte în competiție cu oamenii din spatele lui Zelenski.
Cred că Putin evită să-l întâlnească pentru că el nu ştie ce înseamnă să fii bărbat. Zelenski este un bărbat normal care reacţionează ca un bărbat în situaţii de agresivitate. Are copii şi soţie pentru care să trăiască şi să lupte.
Putin are şi el copii, dar nu-l interesează ce părere au ei despre asta. Nu că nu i pasă. Este îngrozit de faptul că un copil ar putea să vină la el şi să-l pupe sau să îi ceară ceva mic.
Îl îngrozește acest lucru. Şi asta este adevărata izolare.
Este izolarea faţă de sentimentele celorlați oameni, izolarea empatică. Nu-şi permite empatia un astfel de om", a precizat dr. Cristian Andrei în cadrul emisiunii De-a viaţa ascunselea de la Antena 3.