Antena 3 CNN Actualitate Două persoane, cercetate penal în cazul exploziei de la Sighetul Marmaţiei

Două persoane, cercetate penal în cazul exploziei de la Sighetul Marmaţiei

Două persoane, cercetate penal în cazul exploziei de la Sighetul Marmaţiei
Foto: Agerpres
05 Mar 2012   •   17:33

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică au dispus începerea urmăririi penale faţă de două persoane fizice, a informat, luni, Biroul de presă al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţei şi Justiţie (PICCJ). Acestea au fost puse sub acuzare pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă în cazul exploziei de la Sighetu Marmaţiei.

Unul dintre învinuiţi este fostul şef de şantier care a efectuat constucţia de reţelei de gaz metan din oraş. Cel de-al doilea învinuit este un angajat al companiei de gaze care a avizat constucţia deşi nu era realizată conform legii.

În urma cercetărilor la faţa locului s-a constatat faptul că proiectul de execuţie al reţelei de distribuţie a gazului nu a fost respectat.

Cu ocazia decopertării s-a descoperit o fisură în conducta de gaze. Această conductă era poziţionată la o adâncime de doar la 66 de centimetri, deşi adâncimea prevăzută în proiect era de 90 de centimetri.

Proiectul prevedea realizarea unui pat de nisip protector cu grosimea de zece centimetri, care ar fi trebuit să fie sub această conductă, dar s-a constatat că acesta lipsea cu desăvârşire.
   
În noaptea de 18 spre 19 februarie,  într-o discotecă din Sighet aflată la subsolul unei clădiri a avut loc o explozie în care au fost rănite şapte fete.
După 14 ore, în momentul în care se făceau cercetări privind explozia, o a doua deflagraţie s-a produs, fiind răniţi poliţişti, pompieri şi un notar care avea biroul deasupra discotecii.

Reprezentantul firmei de gaze din Sighetul Marmaţiei, rănit în explozia de acum două săptămâni a murit la Spitalul de Arşi din Capitală. Victima era cel mai grav rănită în urma exploziei din club, cu arsuri pe 90% din suprafaţa corpului.

Starea celorlalte persoane rănite în exploziile de la Sighetu Marmaţiei, care au fost internate la Spitalul de Arşi, este bună.

Citeşte şi:

Exploziile de la Sighet, anchetate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La aproape o săptămână de la dezastru, NU s-a dat niciun răspuns

Clădirea din Sighet unde au avut loc cele două explozii, pusă la pământ

"Erau goi şi pica pielea pe ei". Mărturii ŞOCANTE din infernul exploziei din Sighet, postate pe Facebook


×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close