Antena 3 CNN Actualitate Două noi cazuri de infectare cu A H1N1. Bilanţul în România a ajuns la 14 bolnavi

Două noi cazuri de infectare cu A H1N1. Bilanţul în România a ajuns la 14 bolnavi

Două noi cazuri de infectare cu A H1N1. Bilanţul în România a ajuns la 14 bolnavi
13 Iun 2009   •   17:35

Institutul Cantacuzino a confirmat, sâmbătă, două noi cazuri de gripă AH1N1. Este vorba despre o femeie de 34 de ani care s-a întors pe 10 iunie dintr-o călătorie în Canada, soţia pacientului depistat vineri. A doua persoană infectată cu virusul gripei porcine este o fetiţă, venită de pe continentul nord-american la Timişoara, în 11 iunie. În călătorie fetiţa a fost însoţită de bunica ei.

În urmă cu două zile Organizaţia Mondială a Sănătăţii a ridicat la 6 nivelul de alertă în cazul gripei porcine. Faza a şasea arată că virusul A H1N1 a ajuns la o răspândire largă. Severitatea acestuia este, încă, moderată, potrivit specialiştilor.

În acest context, reprezentanţii OMS au subliniat faptul că măsurile luate până acum trebuie menţinute. Graniţele nu trebuie închise şi nici circulaţia populaţiei nu trebuie limitată. Margaret Chan, preşedinta OMS, a făcut un apel la calm. Declararea pandemiei de gripă porcină se referă aşadar la răspândirea virusului, nu la severitatea infecţiilor produse de acesta.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, a precizat însă vineri seară că România se află încă la nivelul 5 de alertă în privinţa gripei porcine. El susţine că deocamdată pandemia de gripă porcină nu reprezintă un motiv de alarmare pentru români. "Viaţa trebuie să decurgă absolut normal, populaţia nu trebuie să fie afectată. Totul este sub control - cazurile existente le putem trata fără probleme", a mai spus Ion Bazac.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: gripa porcina
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close