Antena 3 CNN Actualitate Două gemene din Cluj s-au sinucis îmbrăţişate

Două gemene din Cluj s-au sinucis îmbrăţişate

Două gemene din Cluj s-au sinucis îmbrăţişate
05 Iun 2007   •   22:58
UPDATE: Poliţiştii din Cluj-Napoca au găsit în locuinţa gemenelor mai multe bileţele cu citate din Biblie, Kant şi Heideger. Cele două surori în vârstă de 25 de ani s-au sinucis în parcul central. Tinerele au fost găsite spânzurate de un copac, îmbrăţişate. Nu au lăsat niciun bilet de adio ca să-şi motiveze gestul extrem. Şeful Poliţiei Cluj-Napoca, Ioan Herdea Rus, a ajuns în parc la puţin timp după ce au fost găsite cadavrele gemenelor. ?N-am văzut în viaţa mea de poliţist - şi am aproape 30 de ani de muncă - un asemenea caz. Două surori, şi gemene, care să-şi ia viaţa împreună?. Gemenele proveneau dintr-o familie de condiţie bună, erau absolvente de filologie şi lucrau de câţiva ani ca traducătoare autorizate de engleză-germană. De altfel, Kinga şi Andrea vorbeau fluent patru limbi străine.
IMAGINI DE LA LOCUL TRAGEDIEI:

Poliţiştii care anchetează sinuciderea celor două gemene din Cluj au găsit în locuinţa acestora mai multe bileţele scrise în limbile maghiară şi germană cu citate din Biblie, Kant şi Heideger. Acestea urmează să fie traduse. Gemenele Kinga şi Andrea Bodis locuiau singure, surse din Poliţie spunând că ele s-au mutat de la părinţi din cauza unor divergenţe, după ce acestea au devenit vegetariene.

Medicii legişti au declarat că gemenele au murit din cauza asfixierii mecanice, nefiind găsite urme de violenţă pe corpurile lor, ceea ce îi determină pe anchetatori să susţină că tinerele s-au sinucis. Aceleaşi surse spun că ele au cumpărat frânghia cu care s-au spânzurat cu o zi înainte de a comite gestul, de la un supermarket din Cluj, iar nodul de la frânghie era foarte bine legat.

Poliţiştii continuă cercetările în acest caz, încercând să descopere motivul care le-a împins pe cele două surori să se sinucidă. În ultima vreme, a crescut numărul cazurilor de suicid. Numai în luna mai s-au înregistrat patru astfel de cazuri.

Statisticile arată că, în medie, 9 români îşi pun capăt zilelor în fiecare zi, peste 3.000 în fiecare an. Şi tot datele oficiale arată că mai predispuşi la un astfel de gest sunt bărbaţii, în special din zona Ardealului. Un raport al Consiliului Superior de Medicină Legală arată că anul trecut numărul sinuciderilor a crescut cu 7 la sută faţă de anul precedent. Printre cele mai mediatizate cazuri din ultima vreme se află cel elevei de 17 ani, din Harghita, care s-a spânzurat pentru că părinţii nu au mai lăsat-o să meargă la şcoală. La începutul săptămânii trecute, un alt caz a impresionat opinia publică. Bogdan Costache, un elev de 18 ani care trăia o idilă cu profesoara Corina Vasile, s-a sinucis sărind de la balconul acesteia.

Foto: locul în care gemenele au fost găsite

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close