Siamezele sunt unite în zona toraco-abdominală, pe o suprafaţă de aproximativ 20 de centimetri.
Fetiţele cântăresc împreună două kilograme şi 800 de grame. Cele două fetiţe sunt unite în zona toracelui şi a abdomenului, au ficat comun şi este posibil să fie unite şi în zona inimii.
"Unele malformaţii se depistează greu. Se ştia că este o naştere dificilă, la 34 - 35 de săptămâni, a fost o naştere spontană, femeia venind cu travaliul declanşat, iar medicul obstetrician a scos bine fetiţele", a spus medicul Corina Matei.
Cazul fetiţelor gemene siameze internate la Spitalul Grigore Alexandrescu nu este primul din România. Cu şapte ani în urmă, se năşteau alţi doi copii cu aceeaşi malformaţie.
În 2004, au venit pe lume Anastasia şi Tatiana Dogaru, două gemene care s-au născut cu craniile lipite. Au fost duse în Statele Unite unde sunt şi acum. Nu pot fi separate. Exista riscul foarte mare să moara în timpul operaţiei şi părintii nu sunt de acord. Acum ele merg la şcoala, duc o viaţă cât de cât normală, dar speranţa lor de viaţă nu poate depasi, teoretic, 11 ani.
În 2006 la Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova au venit pe lume două gemene siameze. Cele două fetiţe împărţeau inima şi ficatul şi aveau o greutate medie de 1.800 de grame fiecare. Ambele au murit la 10 zile după naştere.
Doi ani mai târziu la Braşov, o adolescentă de 16 ani a adus pe lume doi băieţei care aveau calota craniană comună. Copii au supravieţuit doar 6 luni.
În 2009 o femeie de 34 de ani a născut la Maternitatea Cuza Vodă din Iaşi două siameze. Fetiţele nu au supravieţuit naşterii. Aveau zona capului, toracelui şi abdomenului lipite. Cel mai vechi caz şi unul fericit totodată a apărut în anii '80, când au fost născute Lina şi Gherghina. Fetele erau lipite în dreptul inimii. Au fost operate în Elveţia şi acum au 26 de ani şi locuiesc în Spania şi Italia.