Antena 3 CNN Actualitate Dosarul violării corespondenţei Elodiei Ghinescu. Cristian Cioacă, încadrat ca autor

Dosarul violării corespondenţei Elodiei Ghinescu. Cristian Cioacă, încadrat ca autor

Dosarul violării corespondenţei Elodiei Ghinescu. Cristian Cioacă, încadrat ca autor
13 Feb 2009   •   14:41

Încadrarea juridică a poliţistului Cristian Cioacă, în dosarul violării corespondenţei prin e-mail a soţiei sale, Elodia Ghinescu, a fost schimbată din instigator în autor. El a declarat vineri, la ieşirea din sediul DIICOT, că nu se consideră vinovat cu nimic. Avocata sa, Maria Vasii, a adăugat că este o mare diferenţă între a te informa şi a viola corespondenţa cuiva.
Schimbarea încadrării juridice s-a făcut în urma unei declaraţii, făcute în faţa procurorilor de fostul coleg al lui Cioacă, Marius Sebastian Breazu, care este şi el cercetat în dosar. Procurorii vor decide săptămâna viitoare când va fi trimis în judecată Cristian Cioacă.
Dosarul a fost deschis în noiembrie 2007 în urma plângerilor formulate de familia Elodiei Ghinescu. În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi Marius Sebastian Breazu, dar şi hackerul Marius Adrian Niţu. Noua încadrare presupune că Cristian Cioacă nu mai este cel care i-a instigat pe Breazu şi Niţu să acceseze căsuţa de e-mail a Elodiei Ghinescu, ci a fost chiar autorul faptei.
Cioacă mai este acuzat că ar fi restricţionat fără drept accesul la adresele de e-mail respective şi ar fi transferat neautorizat date dintr-un sistem informatic. Dacă este găsit vinovat, el riscă o pedeapsă cuprinsă între trei şi 12 ani de închisoare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Cristian Cioaca elodia ghinescu
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close