Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Rompetrol: Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte CNVM, trimisă în judecată

Dosarul Rompetrol: Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte CNVM, trimisă în judecată

Dosarul Rompetrol: Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte CNVM, trimisă în judecată
18 Oct 2007   •   14:16

Procurorii DIICOT au trimis-o în judecată pe Irina Mihaela Popovici, fost vicepreşedinte al Comisiei Naţionale de Valori Mobiliare. Ea este acuzată de fals intelectual, favorizarea infractorului şi aderare şi sprijinire a unui grup infracţional organizat. Dosarul Irinei Popovici a fost disjuns de cel soldat cu trimiterea în judecată a 12 persoane, acuzate de tranzacţionarea la Bursa de Valori Bucureşti a unor acţiuni emise de SC Rompetrol Rafinare în aprilie 2004. Acum, procurorii solicită reunirea cauzelor şi judecarea irinei Popovici împreună cu ceilalţi inculpaţi din dosarul Rompetrol.

Tot joi, un procuror şi un grefier de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova au fost reţinuţi de procurorii anticorupţie pentru că ar fi implicaţi într-un caz de luare de mită.

Anchetatorii susţin că procurorul Dinu Nica ar fi primit 200 de milioane de lei vechi pentru soluţionarea favorabilă a unei anchete. Instanţa supremă urmează să decidă în cursul zilei dacă va emite mandat de arestare preventivă pe numele procurorului.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close