Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Rompetrol a fost retrimis la Parchet

Dosarul Rompetrol a fost retrimis la Parchet

Dosarul Rompetrol a fost retrimis la Parchet
22 Oct 2007   •   15:26

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au decis retrimiterea la Parchet a dosarului Rompetrol. Decizia magistraţilor vine la o săptămână după ce avocaţii omului de afaceri Dinu Patriciu au cerut instanţei trimiterea dosarului la Parchet, pentru refacerea urmăririi penale. Ei au invocat mai multe excepţii care pun sub semnul întrebării legalitatea procedurilor efectuate atunci când s-a întocmit rechizitoriul. Pe de altă parte, avocaţii susţin că DIICOT nu avea competenţa să facă ancheta în acest dosar, ci Direcţia Naţională Anticorupţie, deoarece prejudiciul este mai mare de un milion de euro.

În opinia avocaţilor, dosarul Rompetrol este construit de specialişti în acte de diversiune şi presărat cu abuzuri ale procurorilor.

Dinu Patriciu a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT anul trecut, în septembrie, pentru săvârşirea a şapte infracţiuni, printre care delapidare, spălare de bani, asociere pentru săvârşirea de infracţiuni, spălare de bani şi iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close