Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Ridzi. Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor cererea DNA de percheziţie informatică

Dosarul Ridzi. Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor cererea DNA de percheziţie informatică

Dosarul Ridzi. Ministerul Justiţiei a transmis Camerei Deputaţilor cererea DNA de percheziţie informatică
10 Feb 2010   •   18:15


Ministerul Justiţiei a transmis, miercuri, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de încuviinţare a unei percheziţii informatice în dosarul în care este cercetată Monica Iacob Ridzi.

Ministerul Justiţiei precizează, printr-un comunicat de presă, că a primit cererea DNA marţi şi că a înaintat-o, conform legii, Camerei Deputaţilor.

"Ministerul Justiţiei a transmis miercuri, 10 februarie 2010, preşedintelui Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de încuviinţare a unei percheziţii informatice în dosarul privind pe Monica Iacob Ridzi. Solicitarea a fost primită din partea DNA pe 9 februarie 2010", se arată în comunicatul ministerului, citat de Mediafax.

În document se mai precizează că, "în cazul miniştrilor care, la data începerii urmăririi penale, sunt şi membri ai Parlamentului României, cererile de reţinere, arestare sau percheziţie se încuviinţează de Camera din care fac parte", iar solicitările în acest sens se adresează preşedintelui Camerei Deputaţilor sau Senatului de către ministrul Justiţiei.


Parlamentul a aprobat anul trecut începerea urmăririi penale în cazul Ridzi. Potrivit Parchetului General, aceasta era acuzată de abuz în serviciu, fals intelectual, instigare la acces fără drept şi la ştergerea fără drept a datelor dintr-un sistem informatic. În prezent, parchetul a cerut extinderea cercetărilor în cazul fostului ministru şi într-un alt dosar penal care priveşte o altă achiziţie publică.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: monica iacob ridzi solicitare perchezitie
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close