Antena 3 CNN Actualitate Dosarul procurorului Ţuluş a ajuns la Criminalistică

Dosarul procurorului Ţuluş a ajuns la Criminalistică

Dosarul procurorului Ţuluş a ajuns la Criminalistică
08 Oct 2007   •   07:31

Dosarul penal al procurorului Doru Ţuluş a ajuns pe masa unui criminalist. Denunţul penal al lui Tudor Chiuariu care îl vizează pe procurorul Doru Ţuluş trebuia să ajungă la Serviciul de Urmăriri Penale - unde se cercetează posibile abuzuri în serviciu. A ajuns, în schimb, susţin jurnaliştii de la "Gândul", la Biroul Criminalistică unde se investighează posibile crime. Potrivit legii, repartizarea cauzelor la procurori se face în funcţie de specializarea acestora, de aptitudini, experienţă, numărul de dosare aflate în lucru şi gradul lor de complexitate. În plus, atribuţiile procurorilor de la "urmărire penală" sunt total diferite de cele ale colegilor de la ?criminalistică".

Procurorii Biroului de criminalistică instrumentează cauze penale complexe, care implică aplicarea mijloacelor tehnice criminalistice. Astfel, denunţul penal care îl vizează pe Doru Ţuluş trebuia să ajungă la procurorul criminalist Ovidiu Sârbu doar în cazul în care Chiuariu ar fi denunţat o posibilă crimă al cărui suspect era Ţuluş.

Procurorul care se va ocupa de caz, Ovidiu Sârbu a devenit celebru pentru felul în care a instrumentat dosarul referitor la sinuciderea procurorului Cristian Panait. El a omis din start ipoteza determinării sinuciderii. Astfel, şefii săi direcţi nu au mai trebuit să dea explicaţii referitoare la presiunile făcute asupra lui Cristian Panait pentru a rezolva într-un anumit mod dosarul referitor la procurorul Lele, susţin jurnaliştii.

Antena 3

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close