Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Loteria - retrimis la Parchet pentru refacerea probelor

Dosarul Loteria - retrimis la Parchet pentru refacerea probelor

Dosarul Loteria - retrimis la Parchet pentru refacerea probelor
22 Oct 2007   •   21:46

Instanţa supremă a decis luni ca dosarul Loteria, în care George Copos este judecat alături de alte cinci persoane, să fie trimis Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie pentru refacerea urmăririi penale. Motivul care a stat la baza hotărârii Instanţei Supreme a fost faptul că urmărirea penală a fost efectuată de o instituţie neabilitată, adică de DNA. Prin decizia de luni, magistraţii au admis excepţiile invocate, în urmă cu două săptămâni, de avocaţii din dosar, aceştia susţinând că Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) nu era competentă să ancheteze cazul, deoarece prejudiciul presuspus este mai mic de un milion de euro.

În acest proces, alături de George Copos au fost trimişi în judecată pentru evaziune fiscală Gilio Giuzepe Roza (cetăţean român - acţionar la SC Ana Electronic, Ana Group, Ana Pan; administrator unic, director la societatea Rom Tour G.M. Impex şi membru fondator al Fundaţiei "ProRapid") şi Stelian Ioan Raţiu (administrator la firma Transilvania International). Totodată, au fost deferiţi justiţiei Nicolae Cristea (fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română, în prezent consilier în cadrul CNLR, membru fondator al Fundaţiei ProRapid) şi Gabriel Rogoveanu (agent imobiliar la firma Euroest Invest), pentru complicitate la evaziune fiscală.

Potrivit rechizitoriului DNA, George Copos - patron al echipei Rapid, acţionar la firmele Ana Electronic, Ana Group, Ana Hotels, Ana Pan, Ana Teleferic, Ana International, Ana Imep şi Switel Corporation - este acuzat de o fraudă de peste un milion de euro.

În rechizitoriul întocmit de procurorii anticorupţie, se mai arată că Nicolae Cristea - fost director general şi preşedinte al Consiliului de Administraţie în cadrul Companiei Naţionale Loteria Română (CNLR) - a plătit 800.000 de dolari clubului de fotbal Rapid, ca sponzorizări şi publicitate, în perioada 1996-1999.

George Copos şi-a dat demisia din funcţia de vicepremier în 1 iunie 2006.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close