Antena 3 CNN Actualitate Dosarul "Gazeta" se va judeca la Brăila

Dosarul "Gazeta" se va judeca la Brăila

Dosarul "Gazeta" se va judeca la Brăila
07 Mar 2007   •   15:19

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că judecarea ?dosarului Gazeta? va fi strămutată la Tribunalul Brăila. Cererea de strămutare a fost făcută în urmă cu mai multe săptămâni de apărătorul lui Liviu Man, preşedinte al Trustului de presă ''Gazeta'', care este judecat, în stare de arest preventiv, pentru şantaj, spălare de bani şi aderarea la un grup infracţional.

Liviu Man a argumentat cererea de strămutare a procesului cu existenţa unor suspiciuni în ceea ce priveşte imparţialitatea instanţei clujene, dar şi cu faptul că asupra acesteia s-ar face foarte multe presiuni. La începutul lunii februarie, au fost trimise în judecată nouă persoane cu acuzaţii de şantaj în formă continuată şi de aderare la grup, dintre care trei, Liviu Man, Ioan Oţel, şeful departamentului de investigaţii al Gazetei de Cluj, şi Aurel Mureşan, directorul executiv al trustului, se află în stare de arest preventiv de la sfârşitul lunii octombrie.

Conform DIICOT Cluj, în anul 2004, ziariştii, având fiecare atribuţii clar delimitate în interiorul grupului infracţional, ar fi constrâns prin ameninţări cu dezvăluiri în publicaţiile trustului de presă, oameni de afaceri, politicieni, directori de instituţii publice, persoane de conducere din administraţia locală, să încheie, prin societăţile pe care aceştia le deţin sau le conduc, contracte de publicitate cu trustul de presă, în condiţiile în care o mare parte din foloasele materiale obţinute prin această modalitate le-au folosit în interes personal.

Dosarul conţine peste patru mii de pagini, cu mărturiile a nu mai puţin de 142 de martori, la care se adaugă declaraţiile a 42 de persoane care s-au constituit parte civilă în proces. Printre aceste persoane se numără politicieni şi oameni de afaceri din întreaga Transilvanie. În acest dosar a fost chemat la audieri şi preşedintele Clubului de fotbal CFR Cluj, Iuliu Mureşan, iar patronul acestuia, Arpad Paszkany, este şi el aşteptat la DIICOT. Omul de afaceri nu se află, însă, în ţară, iar în urmă cu o săptămână a trimis preşedintelui şi ÎCCJ un memoriu în care se plângea de atitudinea unor procurori.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close