Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Cocaina: Ţiriac Jr. a fost achitat

Dosarul Cocaina: Ţiriac Jr. a fost achitat

Dosarul Cocaina: Ţiriac Jr. a fost achitat
18 Oct 2007   •   16:45

Tribunalul Bucureşti l-a achitat joi pe fiul omului de afaceri Ion Ţiriac, Ion Alexandru Ţiriac, într-un dosar în care este acuzat de procurori de trafic droguri de mare risc şi punere la dispoziţie a locuinţei în vederea consumului. Magistraţii au decis că Ţiriac jr. este nevinovat, achitându-l de cele două acuzaţii. Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu apel de procurori. Pe 3 octombrie, Tribunalul Bucureşti a încheiat judecarea acestui dosar, iar avocaţii şi-au susţinut atunci pledoariile finale.

Reprezentantul Parchetului a cerut judecătorilor condamnarea lui Ţiriac jr. pentru cele două infracţiuni, declarând că sunt suficiente probe în acest sens. Acesta a menţionat că, în cei trei ani de când dosarul a fost trimis în instanţă, unii martori şi-au schimbat declaraţiile şi a susţinut că inculpatul trebuia condamnat de mult timp.

De cealaltă parte, avocatul Marian Nazat a solicitat instanţei achitarea clientului său, declarând că magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis rejudecarea acestui dosar, deoarece instanţa a încălcat anumite dispoziţii privind administrarea probelor. De asemenea, avocatul a spus că procurorii au făcut presiuni asupra martorilor, pentru a da declaraţii împotriva lui Ion Alexandru Ţiriac.

În martie 2006, Curtea de Apel Bucureşti a admis apelul Parchetului în dosarul privindu-l pe Ion Alexandru Ţiriac şi a dispus retrimiterea cauzei spre rejudecare la Tribunalul Bucureşti.
Antena3.ro

×
Cele mai noi știri
Parteneri
x close