Antena 3 CNN Actualitate Dosarul Aviaţia. Mitrea neagă acuzaţiile

Dosarul Aviaţia. Mitrea neagă acuzaţiile

Dosarul Aviaţia. Mitrea neagă acuzaţiile
23 Mar 2007   •   10:27
UPDATE: Deputatul social-democrat Miron Mitrea nu se consideră vinovat. În replică la acuzaţiile formulate de procurorii anticorupţie, fostul ministru al transporturilor spune despre Aviaţia Utilitară că este o societate falimentară şi că s-a judecat cu toţi miniştrii Transporturilor. Miron Mitrea a declarat că acel teren nu l-a luat nici Traian Băsescu, nici Anca Boagiu. Fostul ministru a recunoscut că societatea a obţinut o hotărâre judecătorească. În opinia sa, cei de la Aviaţia Utilitară "s-au supărat". Mitrea a precizat că va demonstra că este nevinovat şi că a avut dreptate.

Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva deputatului PSD Miron Mitrea. Fostul demnitar din Guvernul Năstase este acuzat de abuz în serviciu în dosarul Aviaţia Utilitară. Concret Miron Mitrea este acuzat de societatea Aviaţia Utilitară că pe vremea când era ministru al Transporturilor a refuzat sa ducă la indeplinire o decizie care atesta dreptul de proprietate al societăţii pentru un teren aflat situat în nordul Bucureştiului.

Terenul făcea obiectul unui litigiu între Aviaţia Utilitară şi Aeroportul Băneasa. Fostul ministru al Transporturilor mai este acuzat că ar fi girat o afacere în care fosta conducere a Aeroportului Băneasa ar fi cedat acest teren contra altuia, cu o suprafaţă de 2,5 hectare din comuna Voluntari. Dosarul procurorilor anticorupţie este desprins dintr-un alt caz cercetat de Parchetul General, în care s-a decis neînceperea urmăririi penale faţă de Miron Mitrea.

Fostul premier Adrian Năstase consideră că dosarul lui Miron Mitrea este unul politic, şi are drept scop slăbirea forţei Partidului Social Democrat. ?Eu nu cred în coincidenţe, în mod evident că este un dosar politic, iar unii dintre băieţii din PSD sunt ţinuţi în priză cu diferite dosare, fiind vorba despre unii dintre cei mai periculoşi, care pot adăuga la forţa PSD-ului?, a declarat Năstase, la Antena 3.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close