Antena 3 CNN Actualitate Dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor se mută în instanţe civile

Dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor se mută în instanţe civile

Dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor se mută în instanţe civile
20 Iun 2007   •   23:46

Dosarele revoluţiei şi ale mineriadelor se mută în instanţe civile. Asta după ce Magistraţii Curţii Constituţionale au declarat miercuri drept neconstituţional un aliniat din legea care aduce modificări Codului de Procedură Penală. Acesta prevede ca procesele aflate deja pe rol la instanţele militare să fie continuate tot acolo. Câteva asociaţii au protestat încă de la începutul săptămânii faţă de o astfel de decizie, afirmând că aceasta va duce la reluarea de la zero, în instanţe civile, a cercetărilor în procesele care privesc Revoluţia din 1989 şi mineriadele.

Procurorul Dan Voinea, care a instrumentat dosarele mineriadei din iunie 1990, a declarat că "se pare că ideea avocaţilor care au contestat articolul din legea 356 a venit de la faptul că s-a modificat ordonanţa DIICOT.

Hotărârea Curţii Constituţionale are efecte asupra dosarelor mineriadei din iunie 1990, în care este învinuit Ion Iliescu. Decizia survine punerii sub învinuire a lui Ion Iliescu într-un nou dosar, desprins din dosarul mineriadei şi în care fostul preşedinte este urmărit penal alături de alţi foşti ofiţeri, pentru moartea a patru persoane, în 13-15 iunie 1990.

Antena3.ro

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close