Antena 3 CNN Actualitate Donald Trump, primul interviu după tentativa de asasinat: ”Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort. Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au sărit pantofii din picioare”

Donald Trump, primul interviu după tentativa de asasinat: ”Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort. Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au sărit pantofii din picioare”

trump ranit getty
Donald Trump, rănit. Foto: Getty
de Laura Dinu    |    15 Iul 2024   •   14:44

Un Donald Trump recunoscător a declarat duminică, pentru New York Post, că „ar fi trebuit să fie mort”, rememorând momentul înfricoșător în care un bărbat a tras asupra lui la un miting din Pennsylvania.

„Doctorul de la spital a spus că nu a văzut niciodată așa ceva, a numit-o un miracol”, a spus Trump, care purta un bandaj alb care îi acoperea urechea dreaptă. Personalul a insistat să nu i se facă fotografii.

„Nu ar trebui să fiu aici, ar trebui să fiu mort”, a spus Trump. El susține că ar fi fost mort dacă nu și-ar fi întors capul puțin spre dreapta pentru a citi un grafic despre imigranții ilegali. În acel moment, ceea ce ar fi fost un glonț mortal i-a rănit urechea și i-a stropit fruntea și obrazul cu sânge.

„Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii”

Trump a spus că, în timp ce agenții Secret Service îl conduceau de pe scenă, el își dorea să continue să vorbească cu susținătorii, dar agenții au insistat că este în pericol și că trebuie să îl ducă la spital.

El a fost uimit de felul în care agenții s-au repezit asupra lui imediat ce au început împușcăturile. Acesta și-a descheiat cămașa albă, cu mânecă lungă, pe care o purta în timpul interviului, pentru a dezvălui o vânătaie mare pe antebrațul drept. De asemenea, a clarificat și un mister legat de pantofii săi. În videoclipul care a surprins împușcătura și urmările acesteia, în timp ce agenții încercau să-l scoată în siguranță de pe scenă, Trump se aude spunând: „Așteptați, vreau să-mi iau pantofii.”

„Agenții m-au lovit atât de tare încât mi-au căzut pantofii, și pantofii mei sunt strânși”, a spus el zâmbind.

”Agenții au făcut o treabă fantastică”

El a lăudat personalul Secret Service pentru acțiunile eroice și i-a felicitat pe agenții care l-au împușcat pe trăgător, care era urcat pe un acoperiș la aproximativ 130 de metri de scena unde vorbea Trump. „L-au doborât cu un singur glonț între ochi”, a spus fostul președinte.

„Au făcut o treabă fantastică”, a adăugat el. „Este suprarealist pentru noi toți.”

Trump a explicat și gestul lui de a ridica pumnul și de a spune de trei ori: ”Luptați”, în timp ce agenții încercau să-l ducă de pe scenă într-un SUV blindat. „Mulți oameni spun că este cea mai reprezentativă fotografie pe care au văzut-o vreodată”, a spus Trump. „Au dreptate și eu nu am murit. De obicei, trebuie să mori pentru a avea o fotografie istorică.”

”Am vrut să le vorbesc în continuare susținătorilor mei, însă tocmai ce fusesem împușcat”, a explicat el.

”Este prin voia lui Dumnezeu că sunt încă aici”

Doctorul de la spitalul local i-a spus că nu a văzut niciodată pe cineva să supraviețuiască unei lovituri de AR-15, susține Trump. „Din noroc sau prin voia lui Dumnezeu, mulți oameni spun că este prin voia lui Dumnezeu că sunt încă aici”, a spus el.

Un om a murit și două persoane au fost rănite

Un om de la miting a fost împușcat și a murit, iar alți doi au fost răniți. Întrebat dacă s-a gândit să participe la înmormântarea lui Corey Comperatore, pompierul care a murit protejându-și familia de gloanțele ucigașului, Trump a spus că da.

S-a întors apoi către asistenții care stăteau în spatele său și a spus: „Faceți rost de numerele de telefon, vreau să sun toate familiile.”

Trump a lăudat, de asemenea, mulțimea de la miting, pe care a estimat-o la 55.000 de oameni, pentru că a rămas calmă.

„În multe locuri, mai ales la meciurile de fotbal, când auzi o singură împușcătură, toată lumea fuge. Aici au fost multe împușcături și au rămas pe loc”, a adăugat el. 

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close