Antena 3 CNN Actualitate Doina Cornea face apel la normalitate

Doina Cornea face apel la normalitate

Doina Cornea face apel la normalitate
15 Mai 2007   •   23:29

Cunoscuta luptătoare anti-comunistă Doina Cornea face un apel la normalitate, într-o perioadă tulbure pentru România. Doina Cornea spune că vina aparţine excluisv policienilor, care caută gâlceava ca formă de stăpânire. Mai mult, oamenii lucizi se duşmănesc pentru că au opţiuni politice diferite, mai spune Doina Cornea în apelul său. Doina Cornea spune că România trece în ultima perioadă printr-o regretabilă stare de anormalitate. Ea îşi afirmă dezamăgirea, în apelul pe care îl face către clasa politică şi societatea civilă, că societatea se poate polariza, din nou, precum în anii de discordie a regimului Iliescu.

"Exemplul pe care ni l-a dat preşedintele ţării, Traian Băsescu, nu e cel mai bun, dar nici atitudinea unor distinşi intelectuali, care îi susţin până şi defectele, ceea ce e foarte periculos, nu e de apreciat. Mulţi reprezentanţi ai elitei româneşti fac greşeala căderii în admiraţie, acţiune care l-a legitimat şi l-a susţinut pe Ceauşescu, fără rezerve, contribuind substanţial la cultul personalităţii", a subliniat aceasta.

Doina Cornea mai spune că nu putem asista impasibili la fenomenul care duce la un singur pol de putere şi la degradarea vieţii sociale. Mai ales că ne-am câştigat cu greu libertatea, spune cunoscita luptătoare anticomunistă. Pentru a ne integra demn în familia europeană, Doinea Cornea spune că ne trebuie politeţe, moderaţie şi înţelegere, pentru că orice violenţă verbală e tot atât de dăunătoare ca şi cea fizică.

Valorile fundamentale ale democraţiei trebuie apărate de noi toţi, spune în apelul său Doina Cornea. Şi aceasta, pentru că pluralismul ne asigură libertatea să putem alege liber şi pentru că nu avem nevoie de un singur partid.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close