Antena 3 CNN Actualitate Doi turişti olandezi găsiţi în munţi după 30 de ore

Doi turişti olandezi găsiţi în munţi după 30 de ore

Doi turişti olandezi găsiţi în munţi după 30 de ore
13 Iun 2007   •   09:23

Doi turişti olandezi rătăciţi în Munţii Făgăraş au fost recuperaţi de salvamontişti, marţi-noapte, după mai bine de 30 de ore de căutări. Cei doi erau deshidrataţi şi nu mai mâncaseră de trei zile. Au fost duşi direct la spital, iar acum sunt în afara oricărui pericol. Cei doi turişti, soţ şi soţie, au plecat spre cabana Negoiu. S-au abătut însă de la traseul marcat şi s-au rătăcit. Primele trei nopţi şi le-au petrecut într-un cort. Au cerut ajutorul salvamontiştilor abia în momentul în care au ajuns la concluzia că nu mai ştiu drumul de întoarcere iar proviziile li se termină.

Două echipe de salvamontişti au plecat încă de noaptea trecută sa-i caute. Operaţiunea s-a dovedit însă extrem de dificilă. Când au sunat la 112 cei doi au apucat să spună doar că s-au rătăcit. N-au mai reuşit să spună şi unde se aflau, pentru că bateria telefonului s-a descărcat.

Până la urmă turiştii au fost găsiţi lângă un râu din Valea Laiţă, considerată de specialişti drept cea mai periculoasă zonă din masivul Făgăraş. Salvamontiştii spun că cei doi olandezi vin aproape în fiecare an în Munţii Făgăraş. După întâmplarea nefericită de care au avut parte au promis că de acum încolo vor fi mult mai atenţi şi nu se vor mai abate de la traseele marcate.

Antena 3

×
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close