Antena 3 CNN Actualitate Răsturnare de situaţie în cazul celor doi tineri care au murit cu motocicleta în accidentul din Satu Mare

Răsturnare de situaţie în cazul celor doi tineri care au murit cu motocicleta în accidentul din Satu Mare

Noi informatii în cazul cumplitului accident din Satu Mare, în care doi tineri de 18 şi 20 de ani şi-au pierdut viaţa. Poliţiştii au găsit în bagajul unuia dintre ei aproape jumătate de kilogram de droguri. Anchetatorii cred că tânărul ar fi fost cărăuş pentru o reţea care se ocupă cu traficul de droguri.

de Redacția Antena 3 CNN    |    12 Sep 2023   •   09:21

Poliţiştii bănuiesc că tânărul care a produs accidentul se afla sub influenţa drogurilor. În ghiozdanul acestuia a fost găsită o cantitate impresionantă de cannabis şi metamfetamină.

Atât motociclistul cât şi iubita acestuia, o elevă de clasa a 12-a, şi-au pierdut viaţa. Anchetatorii iau în calcul ipoteza potrivit careia băiatul ar fi fost cărăuş într-o reţea de traficanţi de droguri.

Citeşte şi: Motociclist de 20 ani și prietena lui de 18 ani, au murit într-un accident infiorător în Satu Mare. Șoferul avea rucsacul plin cu droguri

De asemenea, polițiștii au cerut analize toxicologice în cazul tânărului, ca să vadă dacă era sau nu drogat in momentul impactului. Se mai verifică și dacă iubita acestuia ar fi avut vreo implicare în transportul substanţelor interzise.

"În timp ce politicienii susţin declarativ că sprijină lupta împotriva consumului şi a traficului de droguri, tocmai în municipiile reşedinţă de judeţ nu avem nici măcar un DrugTest. Poliţiştii rutieri sunt puşi în imposibilitatea de a testa în mod eficient, rapid, prezenţa substanţelor psihoactive în corpul conducătorilor auto", a declarat Cosmin Andreica, preşedintele sindicatului Europol.

De partea cealaltă, însă, reprezentanţii Inspectoratul de Poliție Județean Satu Mare susţin că instituţia are în dotare 2 aparate DrugTest. În plus, spun ei, polițiștii au în dotare teste rapide pentru depistarea substanțelor psihoactive în organism, pe care le folosesc la activități.

Cei doi tineri erau împreună de un an. În urma tragediei, colegii fetei au creat un altar în clasa în care învăţa aceasta. Au aşezat mai multe lumânări, dar şi o fotografie a tinerei.

×
Subiecte în articol: accident în Satu Mare
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close