Antena 3 CNN Actualitate Doi români au dat lovitura la o sală de păcănele din Bucureşti, fără să joace la aparate. Au vrut să îşi cumpere apartament, dar au fost prinşi de mascaţi

Doi români au dat lovitura la o sală de păcănele din Bucureşti, fără să joace la aparate. Au vrut să îşi cumpere apartament, dar au fost prinşi de mascaţi

Doi români au reuşit să pună mâna pe o sumă uriaşă de bani, într-o sală de păcănele din Bucureşti, fără să joace la aparate, şi chiar au vrut să îşi cumpere un apartament, însă au fost prinşi.

New Project (2)
Doi români au dat lovitura la o sală de păcănele din Bucureşti, fără să joace la aparate. Au vrut să îşi cumpere apartament, dar au fost prinşi de mascaţi Sursa foto: Poliţia Română | Cameră de supraveghere
de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Mai 2023   •   12:28

Totul s-a întâmplat pe 11 mai, într-o sală de jocuri din Bucureşti, acolo unde cei doi tineri au observat un cetăţean străin, care avea o mulţime de bani.

La un moment dat, bărbatul s-a mutat la un alt aparat şi şi-a uitat haina, în care avea banii, pe un alt scaun. Imediat, o tânără s-a aşezat la aparat, iar iubitul ei se prefăcea că o urmăreşte, în timp ce fura banii din haină.

Momentul a fost surprins de camerele de supraveghere, iar pe imagini, anchetatorii au observat când tânărul, acoperit de iubita sa, a furat din haina bărbatului suma de 58.000 de euro.

După ce au reuşit să pună mâna pe bani, cei doi iubiţi au plecat din sala de jocuri şi s-au făcut nevăzuţi. În următoarele zile, ei şi-au cumpărat bijuterii şi chiar au depus la bancă suma de 10.000 de euro. Cu restul banilor, ar fi încercat să cumpere un apartament în Galaţi, însă nu au mai apucat pentru că au fost vizitaţi de mascaţi.

"La data  de 25 mai 2023, poliţiştii Direcției Generale de Poliţie a Municipiului București - Secția 1 Poliție au pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, în județul Galați, la domiciliul a două persoane față de care sunt efectuate cercetări privind săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

Din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă că, la data de 11 mai 2023, profitând de neatenția persoanei vătămate, un bărbat și o femeie i-ar fi sustras 58.000 de euro dintr-o haină lăsată nesupravegheată, pe spătarul unui scaun, în incinta unui cazino din Sectorul 1.

Persoanele în cauză vor fi conduse la audieri în vederea continuării cercetărilor și luării măsurilor legale ce se impun.

Acțiunea beneficiază de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului  General al Poliției Române, precum și de sprijinul Inspectoratului de Poliție Județean Galați.

Cercetările sunt continuate de către polițiști din cadrul Secției 1 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat. 

Facem precizarea că efectuarea percheziţiei domiciliare este o etapă în cadrul procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, ce are drept scop administrarea probatoriului necesar soluţionării cauzei, care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie", se arată într-un comunicat al Poliţiei.

×
Subiecte în articol: București Poliția Română pacanele
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close