Antena 3 CNN Actualitate Doi frați din Galați, printre cei care au murit din cauza inundațiilor. Unul dintre ei a fost dus de ape mai bine de 9 km

Doi frați din Galați, printre cei care au murit din cauza inundațiilor. Unul dintre ei a fost dus de ape mai bine de 9 km

zona distrusa de inundatii in judetul Galati
Judeţul Galaţi se confruntă cu viituri care au afectat grav mai multe localităţi Foto: ISU
de B.C.    |    15 Sep 2024   •   18:25

Bilanţul deceselor după inundaţiile devastatoare din estul ţării a ajuns la cinci. Printre victime se numără și doi frați din comuna Pechea, Galați. Ei nu s-au mai putut salva din calea apelor.

Cei doi fraţi decedaţi erau din comuna Pechea, judeţul Galaţi. În momentul în care apele au venit peste ei, nu s-au mai putut salva. În schimb, fiul unuia dintre ei a reușit să își ia copiii și să fugă din calea apelor.

Fiul unuia dintre cei morți: „Nu am putut să-l salvez. Am scos fetele afară, le-am urcat în mașină, am zis s-o duc la stradă și am zis că îl iau și pe el, dar n-am mai apucat, a murit. N-am mai putut să mă întorc dupa tata, era apa cât mine. Am sunat la 112 de la ora două până dimineața la șase, n-a venit nimeni.”

Unul dintre cei doi bărbați a fost adus de ape până în localitatea vecină, Slobozia Conachi, aflată la nouă kilometri distanţă.

Primar Slobozia Conachi: „Nu este din localitatea Slobozia Conachi. Acea persoană este adusă de ape. Situația să știți că este dezastruoasă față de 2013. Este dezastru, să știți, dar toată lumea este pusă în dispozitiv, ne-au sosit ajutoare, ne-au sosit alimente, avem pompierii cu noi, armata este cu noi și implicit politicienii care au fost astăzi.”

Primarul din Pechea a fost cel care l-a anunţat pe fiul unuia dintre cei doi decedaţi că unchiul său a fost găsit şi el, fără viaţă, în comuna Slobozia Conachi, după retragerea apelor.

×
Subiecte în articol: Galați inundatii morti
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close