Antena 3 CNN Actualitate Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti şi fiul unuia dintre ei, arestaţi pentru corupţie (VIDEO)

Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti şi fiul unuia dintre ei, arestaţi pentru corupţie (VIDEO)

Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti şi fiul unuia dintre ei, arestaţi pentru corupţie (VIDEO)
06 Iun 2010   •   16:16

Doi comisari ai Gărzii Financiare din Capitală au fost arestaţi pentru că au luat mită! Procurorii DNA l-au prins în flagrant chiar pe fiul unuia dintre ei când primea 3.000 de lei.

Doi comisari ai Gărzii Financiare Bucureşti şi fiul unuia dintre ei au fost arestaţi preventiv pentru corupţie, fiind acuzaţi că au cerut 3.000 de lei de la administratorul unei firme de pompe funebre pentru a nu dispune suspendarea activităţii societăţii şi a nu face sesizare penală, potrivit Mediafax.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au început urmărirea penală în cazul lui Valentin Laurenţiu Kolozsi şi Florin Gheorghe, comisari în cadrul Gărzii Financiare - Secţia Bucureşti, pentru luare de mită.
Alături de cei doi comisari este cercetat şi Mihai Aurelian Gheorghe, fiul Florin Gheorghe, pentru complicitate la luare de mită.
Potrivit ordonanţei de punere în mişcare a acţiunii penale întocmite de procurori, în 4 iunie, Valentin Laurenţiu Kolozsi şi Florin Gheorghe, în timp ce efectuau un control de specialitate la o societate comercială care are ca obiect principal de activitate servicii de pompe funebre, au pretins 3.000 de lei de la administratorul societăţii.
"Banii au fost pretinşi de cei doi funcţionari pentru ca, în urma neregulilor constatate, să nu dispună suspendarea activităţii respectivei societăţi, să nu facă sesizare penală şi să nu aplice amendă în cuantum de 25.000 lei", se arată într-un comunicat de duminică al DNA.
În aceeaşi zi, Mihai Aurelian Gheorghe a fost prins în flagrant delict în timp ce primea 3.000 lei, suma pretinsă de tatăl său şi de celălalt coinculpat, de la administratorul societăţii, care i-a denunţat.
Procurorii au dispus, vineri, reţinerea celor trei, propunând instanţei arestarea lor preventivă. Tribunalul Bucureşti a emis, sâmbătă, mandate de arestare preventivă pentru Valentin Laurenţiu Kolozsi şi Florin Gheorghe pe o perioadă de 29 de zile şi pentru Mihai Aurelian Gheorghe pe o perioadă de 20 de zile.



Antena3.ro




×
Subiecte în articol: Garda Financiara mita procurori DNA
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
x close