Antena 3 CNN Actualitate Doi ciobani, atacaţi de urşi, în rezervaţia Şuici din Argeş (VIDEO)

Doi ciobani, atacaţi de urşi, în rezervaţia Şuici din Argeş (VIDEO)

Doi ciobani, atacaţi de urşi, în rezervaţia Şuici din Argeş (VIDEO)
16 Iun 2009   •   09:02

Urşii atacă din nou oamenii. Doi ciobani au căzut pradă fiarelor, luni noapte, în rezervaţia Şuici din Argeş. În zonă au fost aduse cu o seară înainte două ursoaice cu pui, capturate la Sinaia, şi nu este exclus ca acestea să fi atacat oamenii. Cei doi au reuşit să anunţe echipajele Slavamont, care au dat de urma lor după şapte ore. Unul dintre bărbaţi este rănit şi are nevoie de îngrijiri medicale.

Zona în care au fost atacaţi cei doi ciobani face parte din rezervaţia de urşi Şuici din judeţul Argeş, una dintre cele mai mari din ţară. Bărbaţii au pornit din satul Sălătruc şi au parcurs o bună bucată de drum pe Valea Topologului. La un moment dat au fost atacaţi de animale. Au reuşit să fugă şi să anunţe autorităţile, însă, la scurt timp, au rămas fără semnal la telefon.

Nu este exclus ca bărbaţii să fi căzut victime celor două ursoiace cu pui aduşi în rezervaţie de la Sinaia.

Animalele au fost lăsate în libertate la patruzeci de kilometri distanţă de primul sat. Reprezentanţii Ocolului Silvic spun totuşi că zona este periculoasă , iar oamenii ar fi putut să fie atacaţi de orice urs.

Actiunea de capturare si relocare a urşilor se face la cererea autoritatilor locale din Sinaia, care au primit zeci de reclamatii de la localnicii speriati de incursiunile agresive ale urşilor.

Doi adolescenţi, în vârstă de 16 şi 17 ani, au fost atacaţi de un urs sâmbătă noapte în munţii Bucegi. Tinerii îşi instalaseră cortul într-o zonă în care camparea este interzisă, în faţa cabanei Babele. Unul dintre tineri a reuşit să iasă din cort şi să ajungă la cabană pentru a cere ajutor, în timp ce prietenul lui încerca cu disperare să se apere. Acesta a reuşit să scoată un cuţit cu care a rănit animalul.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Argeş ciobani
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close