Antena 3 CNN Actualitate Documente explozive! Cum a ajuns România la mâna Rusiei

Documente explozive! Cum a ajuns România la mâna Rusiei

o_1ba6r56c4vo1sb516fmq511m9a8.jpg
02 Mar 2017   •   08:27

Cutremurul devastator din 1977 a lăsat România în beznă și la mila țărilor din jurul nostru, potrivit unor documente CIA declasificate recent. Dacă în unele documente americanii se temeau de capacitatea noastră de a ne plăti ajutoarele și de cum ne-au fost afectate sistemele de producție a gazelor și petrolului, în cel de mai jos, aceștia vorbesc extensiv de ajutorul pe care Rusia l-a acordat României, imediat după cutremur.

Într-un raport despre mai multe state se vorbește despre România și ajutorul pe care acesta l-a primit după cutremur. „URSS a donat echipament de construcții și materiale în valoare de 13 milioane de dolari pentru a ajuta România să își revină după devastatorul cutremur din 4 martie. Donația sovietică o depășește pe cea a Vestului, potrivit rapoartelor și termină speculațiile din București potrivit cărora Moscova nu va ajuta politicile independente ale României”, potrivit documentelor declasificate ale CIA.

Marea contribuție a Moscovei a fost o fabrică ce era capabilă să producă anual până la 80.000 de metri cubi de dale prefabricate din ciment.

Mai mult, pe Libertatea.

×
Citește mai multe din Actualitate
» Vezi toate știrile din Actualitate
Cele mai noi știri
Parteneri
x close